Viziunea este cel mai bun atu al tau in domeniul fotografiei

In acest articol vei invata cum sa iti folosesti viziunea, sa iti lucrezi privirea si felul de a observa pentru a realiza in viitor cele mai bune fotografii.

Invata sa iti folosesti viziunea in domeniul fotografiei. Inainte de te lansa in domeniul fotografiei trebuie sa stii un lucru.

Totul incepe cu privirea. Trebuie sa inveti sa observi ceea ce se intampla in jurul tau. Va trebui deci sa inveti sa iti lucrezi privirea, felul de a observa si de a-ti stapani viziunea pentru a reusi sa faci cele mai frumoase poze.

Cum sa iti lucrezi privirea pentru a obtine cele mai frumoase poze?

Ai mai multe metode la dispozitie. Pentru asta insa nu ai nevoie de aparat foto, trebuie doar sa deschizi ochii si sa te uiti la ceea ce se intampla in jurul tau.woman-eye-zone-make-up

Prima metoda- viata de zi cu zi. De cand te trezesti si pana mergi la culcare, adica de la rasaritul soarelui si pana la apus, este de ajuns daca deschizi ochii si reusesti sa observi miile de oportunitati care ti se deschid in fata.

Aici intra familia, animalul tau preferat, prietenii sau colegii tai, drumul parcurs pentru a merge la munca sau oriunde altundeva, la cumparaturi de exemplu, la meciul de duminica…

A doua metoda- internetul si revistele. Atunci cand citesti o revista sau navighezi pe Internet, cel mai bine ar fi sa studiezi imaginile care sunt la dispozitia ta si sa privesti cum au fost acestea realizate de catre fotografi.

Inspira-te din munca lor pentru a-ti obisnui viziunea sa fie din ce in ce mai buna. Fa asta de mai multe ori pe saptamana si vei reusi sa evoluezi in felul de a observa lumea care te inconjoara.

A treia metoda – expozitiile si muzeele. Du-te la o expozitie de pictura sau viziteaza un muzeu pentru a-ti lucra privirea. Chiar daca subiectul nu este fotografia. Iti poti imagina cum ai putea tu sa fotografiezi picturile inramate.

Trebuie deci sa iti obisnuiesti ochii cu ceeea ce se intampla in jurul tau. Trebuie sa ajungi sa realizezi fotografii in minte fara sa te folosesti de aparatul foto.

A patra metoda –manifestatiile culturale si sportive. Impregneaza-te cu ambianta, analizeaza fiecare moment pentru a capta situatia. Aceste lucruri sunt cele care vor face diferenta in viitoarele tale fotografii.

A cincea metoda – intalnirea cu fotografii. Ce poate fi mai frumos decat intalnirea cu cei care au aceeasi pasiune cu tine si analizarea felului in care vad ei lucrurile? Suntem unici cu totii si asta include si privirea noastra. O suta de persoane ar putea incerca sa fotografieze toti acelasi lucru si ar obtine 100 de lucruri diferite. Pentru ca fiecare fotograf este unic si diferit.

Gandeste-te sa faci parte si dintr-o comunitate foto unde sa faci schimb de pareri si de experienta.

Pe scurt, chiar daca ai un aparat foto ultra performant daca ochii tau nu stiu cum sa fotografieze nu vei reusi sa obtii niste imagini perfecte, magnifice si chiar unice.