Trucuri pentru a fotografia un portret

Unul din cele mai importante aspecte ale fotografiei de portret este alegerea locului ideal. In alegerea ta trebuie sa tii cont de lumina, de accesoriile de luat, cu ce haine trebuie sa fie imbracat subiectul si multe altele.

Fotografierea unui portret in studio pe un fond uni este o algere populara pe care au facut-o insa prea multi. Poti obtine niste poze mult mai interesante folosindu-te de imaginatia ta si alegand un loc pentru a fotografia portrtete mai putin obisnuit.

Alege un loc semnificativ. Este usor sa alegi un loc pentru fotografiat bazat pe comoditate. De exemplu daca locuiesti in apropiere de un parc plin de verdeata este tentant sa il folosest pe post de cadru.

Dar chiar daca pare atragator nu este cea mai buna alegere.

Trebuie sa alegi un loc semnificativ care sa reflecte personalitatea celui pe care il pozezi. Nu uita ca fiecare subiect este unic cu propria sa personalitate. Ceea ce il face atat de interesant este acel ceva pe care vrei sa il capturezi in fiecare portret pe care vrei sa-l fotografiezi. Trebuie deci sa integrezi in poza locurile preferate si hobby-urile persoanelor pe care le fotografiezi.

Foloseste o lumina naturala. Daca este posibil incearca sa alegi un loc care este luminat in mod natural. Este important si sa eviti soarele de amiaza direct deoarece produce niste umbre foarte dure. Daca fotografiezi inauntru plaseaza subiectul langa o fereastra pentru a putea profita din plin de lumina naturala.

Alege un loc linistit. Locurile care sunt foarte frecventate nu sunt cele mai bune optiuni pentru o poza de portret. Trebuie sa fii in mod constant atent la oameni sa nu iti intre in cadru, sa raspunzi la intrebarile trecatorilor. Trebuie sa gasesti un loc cat mai calm si mai izolat. Cel mai bine ar fi sa eviti orasul si sa te indrepti inspre campurile sau padurile din jur. Daca are o plaja in apropiere si mai bine. Acestea furnizeaza un fundal foarte frumos si sunt in general pustii, permitandu-ti sa te deplasezi zi sa experimentezi cu diferitele unghuri si pozitii.

Nu uita sa anticipezi si intemperiile. Nu le lasa sa iti distruga sedinta foto. Le poti integra foarte usor la tine in poze.

Locul in care pozezi nu trebuie sa te distraga. Cu alte cuvinte, nu uita care iti este subiectul principal. Daca ochiul este mai atras de catre peisaj decat de catre subiect nu este bine.  O tehnica eficienta este urmatoarea- sa te bazezi pe deschiderea obiectivului tau. In acest fel vei crea un sentiment de profunzime in poza, in scena si vei atrage atentia spectatorului asupra subiectului principal.

Alegand un loc ideal pentru pozele de portret vei reusi sa spui o poveste cu pozele tale si vei reusi sa capturezi esenta personalitatii celui pe care il pozezi. Vei da dovada de mai mult angajament si vei obtine niste poze personale.

Care sunt trucurile tale pentru niste portrete reusite?