Trebuie sa faci foarte multe poze sau cat mai putine?

Te-ai gandit pana acum la acest lucru pentru domeniul in care activezi? Sa faci cat mai multe clisee pentru a incerca cat mai multe lucruri si pentru a tria macar cateva poze din cele foarte multe sau in contra sa te limitezi doar la doar cateva clisee?

Este o intrebare la care tebuie sa raspunda multi dintre voi cu siguranta. Daca vrei sa progresezi cat mai mult in domeniul fotografiei si ne imaginam ca iti doresti foarte mult asta, cu siguranta ca ti s-a spus ca trebuie sa tii cont de cateva sfaturi. Noi iti spunem care sunt acestea.

Fotografiaza mereu si mereu. Du cu tine aparatul foto peste tot si fotografiaza tot ceea ce vezi in fata ochilor. Tot ceea ce ti se pare interesant, diferite puncte de vedere, dar si diferite reglaje.

Limiteaza numarul de poze pe care le faci si gandeste mult. Nu trebuie sa faci o poza decat dupa ce te-ai gandit indelung la compozitia sa si la toti parametrii sai si asteapta cel mai bun moment. Daca vrei sa devii un bun fotograf iti va iesi in prima.

Bun. Acum ca aceste doua sfaturi se cam contrazic, oare ce ar trebui sa crezi? Ei bine, ca de obicei, nu avem un raspuns simplu la aceasta intrebare. Daca ar fi existat, nu am fi scris acest articol cu siguranta.

Dupa parerea noastra, trebuie sa precizam cateva lucruri pentru a raspunde la aceasta intrebare. Si acest lucru depinde si de nivelul tau.

Sa faci sau sa nu faci cat mai multe poze? Cele mai potrivite motive.

Vei invata tehnica. La inceput este normal sa faci cat mai multe poze pentru a invata tehnica si pentru a vedea cum functioneaza lucrurile. Experimentand cu aparatul tau foto vei reusi sa inveti cat mai mult.

Trebuie sa corectezi o prima incercare. Trebuie sa verifici pe teren daca imaginea ta este bine expusa si cat mai bine compusa. Deci nu trebuie sa eziti nicio secunda atunci cand vine vorba despre a corecta expunerea, de a redresa orizontul sau de a elimina un element perturbator din cadru.

Poti incerca mai multe reglaje daca nu stii pe care il vei prefera mai mult. Este bine si sa incerci cat mai multe puncte de vedere si cat mai multe compozitii. Iata probabil cel mai bun motiv pentru a face cat mai multe clisee.

Motivele nepotrivite. Mai faci o poza pentru a fi sigur. Este un motiv de care trebuie sa scapi cat mai repede. Daca gresesti trebuie sa inveti de unde vine greseala si sa o si corectezi. Dar nu fa exact aceeasi poza doar pentru a fi sigur.

Nu fa 12 poze identice fara sa te gandesti. Acest lucru s-ar putea numi sindromul turistului. Ajungi intr-un loc frumos, faci 12 poze care nu prea sunt diferite si nici macar nu te gandesti la compozitia lor.