Top 10 Reguli de compozitie in fotografie

Nu exista reguli fixe in arta fotografica, dar sunt cateva linii directoare care te pot ajuta sa-ti cresti impactul pe care-l au fotografiile tale.

Poate suna ca un cliseu, dar singuta regula in fotografie, este ca nu este nici o regula. Cu toate acestea, este un numar de reguli de compozitie care pot fi aplicate in aproape orice situatie, pentru a scoate in evidenta scena. Aceste reguli de compozitie te vor ajuta sa faci fotografii mai percutante, sa le arati intr-o lumina naturala, atragand atentia asupra partilor importante ale scenei.

Odata ce esti familiar cu aceste reguli de compozitie, vei fi surprins de cat de universale sunt. Le poti observa peste tot, si iti poti da seama usor de ce unele fotografii sunt de impact, in timp ce altele sunt banale. Vom dedica un articol separat fiecarei reguli, le enumeram aici, in prima instanta, pentru a fi mai simplu de urmarit.

1. Regula treimii
2. Regula balansarii elementelor
3. Regula liniilor directoare
4. Simetria si Pattern-ul
5. Perspectiva
6. Fundalul
7. Adancimea
8. Incadrarea
9. Decuparea
10.Experimentul

Urmariti articolele publicate pe pixl.ro pentru a cunoaste cele 10 reguli de compozitie care trebuie urmarite pentru a obtine fotografii de impact.

Be Sociable, Share!