Sfaturi pentru cele mai reusite poze cu apus de soare

Fotografilor profesionisti le vine foarte adesea in minte imortalizarea unor lucruri foarte frumoase. Apusurile de soare pot sa dea niste poze extrem de reusite in acest caz. Dar pentru a obtine insa o fotografie care chiar sa se evidentieze prin frumusetea sa, trebuie sa tii cont si de cateva sfaturi.

Fotografierea dupa apusul de soare. Mai intai, cea mai mare greseala pe care o puteti face este sa fotografiati atunci cand soarele nu a apus de tot si sa plecati de indata ce nu se mai vede la orizont. Dar este cel mai bun moment pentru o poza. Cel mai bun sfat – sa astepti momentul imediat care preceda apusul. Mai ai inca destula luminozitate pentru a fotografia fara griji si cerul va avea niste culori extrem de frumoase. Trebuie sa fii insa pregatit dinainte si sa actionezi repede.

Alege cu grija ziua in care vrei sa fotografiezi. Ce poate fi mai enervant sau mai plictisitor decat un apus de soare? Un apus de soare fara nori. Fara nori nu vei obtine un rezultat prea bun. Dar daca vrei o poza mai minimalista si mai abstracta atunci absenta norilor nu te va incurca. Daca nu sunt insa nori pe cer va trebui sa completezi poza cu late lucruri, cum ar fi un prim plan mai interesant sau un subiect pe cer, cum ar fi o pasare pe cer.

Alege cat mai bine si locul. Locul are si el o importanta destul de mare intr-o poza. Nu trebuie sa pozezi ceea ce a mai vazut lumea de nu stiu cate ori. Pentru ca poza ta sa castige in interes incearca sa gasesti un loc cu un plan principal si cu un plan secundar care sa atraga atentia.

Cauta un prim plan  sau un subiect. O fotografie cu un peisaj poate sa fie foarte bine pusa in valoare sau sa fie sublimata de un prim plan sau de un subiect care sa fie mai interesante. Trebuie sa gasesti un punct de interes, un subiect sau sa spui o poveste. Poti adauga si subiecti – un cuplu de exemplu care sta pe plaja si care admira un apus de soare.

Foloseste-te de un timp de expunere mai lung. Iata o modalitate excelenta de a-ti imbunatati pozele cu apus de soare. Pozele vor parea mai profesioniste si mai bine lucrate. Daca ai apa in imagine, aceasta va avea un aspect foarte net, foarte neted chiar si va reflecta foarte frumos cerul. Norii sunt si ei mai interesanti daca se misca repede. Oricare ar fi insa luminozitatea te vei putea folosi de sensibilitatea ISO minimala si sa obtii o profunzime de camp.

Folosirea unui trepied are si ea un dragut efect secundar. Iti vei putea ingriji mai bine compozitia si nu vei obtine poze care nu au iesit bine din cauza miscarii, cu elemente care te jeneaza in cadru.

Care este cea mai reusita poza a ta cu un apus de soare?