Plonjeul si contra – plonjeul- doua tehnici pentru a schimba punctul tau de vedere

In acest articol vom vorbi despre doua notiuni care te ajuta atunci cand vine vorba despre un punct de vedere. Niste notiuni care par sa fie cunoscute de toti, dar care nu sunt chiar atat de folosite. Este vorba despre plonjeu si contra-plonjeu.

Foloseste-te si tu de tehnica plonjeului si a contra –plonjeului sau de tehnica reintoarcerii pe vremea copilariei. Tehnica contra-plonjelului este o tehnica care consta in face poze de jos in sus. In aceasta perspectiva subiectul principal se afla la o anumita inaltime si am putea folosi imaginea unui copil care se uita la un adult pentru a o explica.

Este un punct de vedere care este destul de original si poate si din aceste motive foarte putini il folosesc. Si poate ca datorita sau din cauza faptului ca este originala tehnica contra-plonjeului este destul de dificil de realizat.

Atunci cand faci o poza cu tehnica contra –plonjeului, subiectul principal este pus in evidenta. Obiectivul acestei tehnici este sa dinamizeze scena, dar mai ales nu uita sa ai mare grija la compozitie.

Ai grija si la cerul mult prea deschis la culoare atunci cand faci o poza cu aceasta tehnica.

Plonjeul este pur si simplu invers. Este tehnica exact inversa fata de contra-plonjeu. Trebuie sa faci o poza de sus in jos. Pentru acest tip de poze trebuie sa te pui la acelasi nivel ca si subiectul de fotografiat pentru a face poza sa fie cat mai naturala. Este vorba despre a face niste poze vazute de sus.

Aceste doua tehnici te vor ajuta sa faci cele mai originale poze. Subiectele vor atrage cu siguranta spectatorii. De ce? Deoarece aceste doua tehnici sunt cele care te vor ajuta sa pui cel mai bine in valoare realitatea sub niste unghiuri improbabile. Niste unghiuri care sunt destul de rar accesibile pentru ochii oamenilor.

Plonjeul va veni cu o viziune originala pentru un peisaj sau pentru o scena de viata, sub un unghi neobisnuit. Contra plonjeul este cu siguranta o tehnica mult mai utila datorita polivlentei sale si facilitatii sale de pus in aplicare.

Este si tehnica care te va ajuta sa maresti, sa pui cel mai bine in valoare subiectul, sa surprinzi un monument, sa surprinzi interesant persoane si animale, etc.  In pozele de peisaj contra plonjeul este cel care te va ajuta si sa pui in valoare cel mai bine un prim plan – o floare, un arbore sau pamantul.