Picaturile de apa – cum le poti fotografia?

Unele perioade ale anului sunt mai putin propice pentru fotografiile de exterior. Acest lucru poate fi si o ocazie ideala de a incerca noi experiente cu aparatul tau de fotografiat ramanand la tine acasa. Exista numeroase subiecte pe care le poti fotografia fara sa iesi din casa. Picaturile de apa fac si ele parte din aceasta categorie.

Tehnica fiind destul de simpla, poti sa obtii niste poze superbe destul de usor. Este nevoie doar de putin timp pentru pregatire si de rabdare pentru un timing potrivit. Principala calitate a acestor poze este urmatoarea – nu ai nevoie de mult material pentru a le realiza, ai nevoie de cel mult un trepied.

Pregateste dispozitivul. Trebuie sa alegi in primul rand un dispozitiv in care sa cada picaturile de apa. Recipientele care au o culoare vie sunt cele mai potrivite deoarece vin cu mai multa vitalitate pentru pozele tale. Mai poti apela la un truc – poti sa te folosesti de un pahar sau recipient din sticla si sa pui sub el o foaie de carton colorata. Te poti folosi si de un fundal de culoare sau de motive pentru a produce cele mai frumoase detalii. Vei crea si niste reflexii sau refractii interesante.

Poti controla forma proiectiilor ajustand profunzimea apei in recipient- nu foarte mare pentru a obtine niste proiectii sub forma de coroana sau mai profunda pentru a obtine niste proiectii sub forma de coloana.

Te poti inarma si cu o pipeta sau te poti folosi de robinetul sub care ai pus recipientul. O punga din plastic pe care ai impuns-o din loc in loc este si ea potrivita.

Incearca diferite lichide si recipiente. Exista o multitudine de variatiuni posibile pentru a fotografia picaturile de apa. Daca vrei sa te joci cu culorile poti apela la suc, la cola de exemplu sau la laptele pe care l-ai colorat cu ajutorul unui colorant alimentar. Laptele reflecta mult mai bine lumina decat o picatura de apa si datorita densitatii sale mai mari ofera si rezultate diferite. Poti incerca sa asezi si unele pietre pe fundul recipientului tau sa te folosesti de un pahar cu vin pentru niste poze mai intunecate.

Poate fi interesant si sa asociezi doua tipuri de lichide – unul pentru picaturi si unul pentru recipient. O scrumiera sau gheata va crea mai mult interes si va schimba felul in care proiectiile sunt formate. Te poti amuza si altfel. Poti sa faci sa apara unele obiecte in spatele picaturilor.

Incearca sa nu fotografiezi o singura picatura de apa o data ci incearca mai degraba sa capturezi mai multe. Iti poti folosi pipeta pentru a crea un curent de apa. Te poti folosi si de un recipient mai mic, cum ar fi o lingura sau un pahar. Poti sa lasi sa cada obiecte solide mai degraba decat un lichid, etc. Posibilitatile sunt multiple si singura limita este doar imaginatia ta.