Lucruri pe care nu le poti fotografia fara trepied

 Mai stai pe ganduri atunci cand vine vorba despre achizitionarea unui trepied? Poate te vom convinge cu aceasta lista care cuprinde mai multe exemple -de la fotografii de grup pana la  fotografii cu stele…

Fotografiile de noapte. Atunci cand alegi sa fotografiezi noaptea ai nevoie de o expunere mai  lunga deoarece nu exista destula lumina naturala pentru a face o fotografie normala. Si atunci cand ai nevoie de un timp de expunere mai lung ai nevoie si de un trepied.

Un trepied iti va permite sa te bucuri de unele viteze mai lente si vei obtine niste rezultate perfecte chiar si in cele mai intunecoase locuri.

Apa in miscare. Toata lumea adora sa poezeze cascadele sau paraurile. Au un aspect foarte frumos. Si aici ai nevoie de un timp de expunere mai lung pentru a otine niste poze foarte frumoase.

Luna. Este posibil sa faci o poza lunii cu mainile ridicate dar este mai simplu si mai bine cu un bun trepied. Trepiedul trebuie sa fie stabil si protejat de vant si vei putea obtine niste poze perfecte. Vei reusi si sa incadrezi pozele si urmaresti miscarile lunii.

Fotografiile de grup. O data ce toata lumea s-a pus pe pozitii, cu siguranta ca va trebui sa faci mai multe poze pentru a obtine o poza perfecta – oamenii mai inchis ochii, uita sa zambeasca, etc. Un trepied te va ajuta sa ai exact acelasi cadru de fiecare data fara sa mai trebuiasca sa il reajustezi de fiecare data.

Light painting. Acest lucru inseamna ca te poti folosi de o lanterna sau de o alta sursa de lumina pentru a picta ceva in timp ce aparatul foto se afla pe un timp de expunere lunga. Poti desena, ilumina un obiect, poti dansa creand niste elemente abstracte, tot ceea ce vrei. Pentru un mai bun rezultat poti sa fixezi aparatul pe un trepied si sa il lasi pur si simplu sa inregistreze sesiunea de light painting. Vei deveni dependent de aceasta tehnica.

Timelapses. Timelapses inseamna o serie de fotografii care sunt facute la un interval regulat si care formeaza un video. Este un tip de fotografie care e devenit extrem de popular. Pozele tale vor trebui sa fie aliniate si asta nu se poate decat cu un trepied.

Miscari creative cu aparatul foto. Miscarea aparatului foto in timpul unei expuneri te va ajuta sa obtii niste poze mai creative. Poti misca aparatul de la stanga la dreapta, poti sa dai zoom, dezoom sau sa il misti de sus in jos. Vei obtine o reprezentatie abstracta a scenei care se afla la tine in fata. Pentru cele mai bune rezultate fixeaza apararul foto pe trpied si misca-l intr-o singura directie, jucandu-te cu zoom-ul. Rezultatul va fi mai abstract, mai putin haotic si mult mai impresionant.