Fotografiile pe plaja

Timpul frumos este aici, este perioada concediilor si a vacantelor. Iti propunem deci sa citesti in acest articol cateva sfaturi si idei pentru a putea profita din plin de plaja si pentru a veni cu cele mai frumoase poze.

plaja

Protejeaza in primul rand materialul pentru a fotografia. Iesirile la plaja trebui sa fie o placere si nu trebuie sa se transforme intr-un veritabil cosmar. Aici trebuie sa iti iei cateva precautii. Nu uita ca nisipul este o adevarata amenintare pentru aparatul tau foto. Iata de ce trebuie sa tii cont:

–         nu du cu tine in geanta decat strictul necesar. Este inutil sa expui filtrele si obiectivele pe care nu le vei folosi. Foloseste-te si de husele etans.

–         ai nevoie de mai multe pungi de plastic pentru accesorii deoarece nisipul se poate infiltra peste tot.

–         foloseste un fltru polarizant. Este cel mai popular pentru pozele de pe plaja.

–         nu lasa aparatul foto la soare abandonat pe nisip, acopera-l macar cu un prosop.

Pune-ti intrebarile potrivite. Toata lumea vine cu poze din vacanta. Va trebui deci sa faci un efort pentru a gasi cele mai interesante subiecte si de face cele mai bune poze.

Trebuie deci sa te intrebi- de ce pozezi un anumit lucru, ce poveste se afla in spatele acestui cadru, etc. trebuie sa te gandesti sa incluzi si unele obiecte in poza sau unele animale. Aici poate fi vorba si despre unii pescarusi in zbor. Poti poza foarte bine si stancile.

Trebuie sa privesti cat mai bine in jur si sa tii in minte faptul ca nu vrei niste clisee obisnuite. Nu te ingrijora insa. Exista atatea subiecte pe plaja!

De exemplu, poti poza castelele de nisip pe plaja, copiii care se joaca cu zmeul… dar incearca sa gasesti de fiecare data un punct de vedere cat mai original. De jos, pentru ca un castel de nisip sa para imens.

Nu uita ca umbrele stancilor pot sa vina cu unele siluete interesante sau ca vapoarele solitare arata foarte bine in poze.

Poti incerca si sa schimbi formatul si sa incerci pozele panoramice. Pozele cu mari intinderi de plaja se preteaza foarte bine la acest lucru.

Un rasarit sau un apus de soare pe plaja vor fi mereu de mare efect deci trebuie sa le imortalizezi. Daca se porneste o furtuna si plaja este pustie poti obtine niste poze mai deosebite cu marea agitata, cu valurile care se zdrobesc de stanci, etc. Te poti juca si cu siluetele sau cu luminile soarelui la apus, sa incerci sa faci niste poze macro… pe scurt posibilitatile tematice si tehnice sunt nenumarate.

Regulile de baza. Nu uita nici de urmatoarele lucruri:

–         in majoritatea pozelor de vacanta, cerul ocupa prea mult loc. Plaseaza deci orizontul intr-un fel creative si original. Poti folosi regula treimii de exemplu.

–         Pentru a surprinde lumina de pe plaja foloseste modul spot pentru a expune cu acuratete un subiect. Acest mod se aplica nu pentru totalitatea imaginii ci pentru un punct precis.