Fotografii de toamna si fotografii cu ciuperci

Cele mai reusite poze cu un peisaj de toamna nu inseamna neaparat doar poze cu frunze moarte. Trebuie sa te gandesti sa pozezi si ciupercile.

ciuperci

Cum poti cadra ciupercile. Cu doar cateva exceptii, trebuie sa fotografiezi ciupercile in prim plan. Cateva sfaturi de care sa tii cont:

–         evita sa iti deformezi subiectul folosind un unghi mare.

–         pune-te la inaltime si foloseste un ecran orientabil daca nu vrei sa te pui in genunchi.

–         nu fotografia de deasupra ciupercile decat daca ciupercile prezinta o palarie foarte frumoasa, estetica.

–         daca palariuta lor este frumosa, pozele facute de sus sunt cele care le vor pune cel mai bine in valoare.

Ai grija de cadru. Fie pentru a fotografia ciupercile, frunzele de toamna sau pe Venus din Milo, trebuie sa te gandesti mereu sa elimini ceea ce iti distrage atentia de la elementul principal.

–         atunci cand un fundal mult prea deschis iti distrage atentia, trebuie sa recadrezi pozele pentru ca subiectul tau, ciupercile sa fie cele care atrag atentia.

Lumineaza ciupercile tale.

–         in majoritatea timpului, vei fotografia ciupercile in padure, unde lumina nu este prea favorabila. Deci lumina ideala se afla uneori cel mai adesea departe. Lumina este cel mai adesea gri si vine undeva de sus.

–         nu uita ca picioarele ciupercilor se afla in umbra.

–         deci cel mai bine ar fi sa privilegiezi lumina diminetii sau lumina cand soarele apune.

–         trebuie sa profiti de lumina din aceste momente pentru a te juca cu tehnica contre-jour.

Foloseste un reflector. In pur contre-jour, vei risca sa te trezesti in fata unor ciuperci care sunt acoperite de umbra. Cu sigurata ca vei obtine niste poze departe de efectele pe care ti le doresti.

–         trebuie sa folosesti un simplu reflector alb, o foaie de desen pentru ca lumina sa iti iasa cat mai bine.

–         echilibrand contrastele in acest fel te vei putea folosi de aparatul tau foto in mod automat cu prioritate de diafragma, fara niciun fel de griji.

Foloseste blitzul. Dozand asa cum trebuie blitzul aparatului tau foto vei putea sa ameliorezi lumina ta putand pastra in acelasi timp un aspect natural pentru pozele tale.

Niste ciuperci cat mai degajate. Fa putina curatenie in padure, inlatura orice tip de frunze sau ramuri care sunt in fundal. Nu ai nevoie de elemente care sa iti perturbe pozele. Fie ca pozezi ciuperci, fie ca pozezi orice altceva, trebuie sa ai grija ca pozele tale sa nu fie perturbate de niciun element inutil. Micile detalii sunt cele care vor face diferenta intre o poza uimitoare si una extrem de banala care nu atrage deloc atentia.

Ciupercile si frunzele de toamna. Bineinteles ca poti profita de frunzele moarte pentru a face cele mai frumoase poze. Vei obtine cea mai frumoasa si cea mai colorata poza.

Trebuie sa o lasi pe Mama Natura sa isi faca treaba si sa deschizi ochii pentru a vedea toate ocaziile pe care acestea le ofera.