Fotografie in oras

Unul din cele mai bune sfaturi pe care l-am putea da in domeniul fotografiei pentru a face niste poze cat mai bune, este urmatorul – iesi undeva cu aparatul tau foto si sa faci fotografii pur si simplu. Dar nu este mereu usor sa gasesti ce. Sa gasesti un anumit subiect.

Din aceste motive iti venim in ajutor pentru a gasi putina inspiratie si pentru a iesi in oras cu aparatul tau foto.5490802479_f3e4bf597f

Regaseste-ti sufletul de copil. Iata cel mai important lucru si o regula generala care se poate aplica oricarui tip de fotografie. Trebuie sa privesti lumea cu niste ochi de copil. Este foarte, foarte important. Un copil priveste lumea diferit fata de o persoana adulta.

De asemenea, este foarte curios. Il intereseaza totul, de la chistoacele de tigara la porumbei. Si totul este nou pentru el. Fiecare element din mediul sau reprezinta o experienta noua si obiectul unor descoperiri senzoriale. Un copil priveste, asculta, atinge, gusta tot ceea ce evde. Culca-te la pamant si priveste lumea ca si cum ai avea doi ani.

Cauta un punct de vedere original. Daca asculti sfatul de mai sus si privesti lumea cu ochi de copil, vei avea fara indoiala niste puncte de vedere interesante. Fa ce iti trece prin cap, sa nu iti fie rusine. Cea mai importanta este imaginea.

Ce poti fotografia in mod concret? Cu siguranta ca ai nevoie de idei.

–         o lumina cat mai frumoasa. Un fotograf nu este acelasi fara lumina. Si exact o lumina mai speciala este cea care iti poate atrage atentia la o poza. Daca lumina este schimbatoare incearca sa o pozezi cat mai repede cu putinta.

–         linii sau motive. Uneori acestea sunt de ajuns pentru a ne atrage atentia. Liniile electrice, soselele, caile ferate, etc. Trebuie sa le folosesti cat mai bine pentru a obtine o imagine cat mai clara. Gandeste-te sa folosesti perspectiva, sa folosesti niste linii pentru a ghida privirea sau sa pui intr-un cadru cat mai ingust motive pentru a crea niste imagini aproape abstracte.

–         culorile. Uneori asocierea de 2 culori complementare sau chiar si acceasi culoare in niste elemente diferite poate fi foarte grafica si sa dea loc unei imagini foarte bune.

–         reflexiile. Sunt destul de curente mai ales intr-un oras in care sunt multe vitrine de la magazine sau panouri publicitare. Daca in imagine se poate vedea ce este in spatele acestei vitrine si a reflexiei se pot crea niste efecte extrem de interesante.

–         detaliile. Detaliile sunt o sursa importanta si absolut formidabila de fotografii unice. 99,9% dintre fotografi nu se intereseaza insa cu privire la micile detalii. Ce ar fi ca tu sa fii acel 0,1%? Incearca sa privesti in jurul tau si sa observi cel mai mic detaliu original.

–         oamenii. Fiintele umane sunt absolut fascinante. Fiecare individ este unic. Acestia au acel ceva care atrag in mod sistematic privirea celui care se uita la poza.

Alte idei? Va asteptam cu cat mai multe comentarii.