Fii “rau” si descopera care sunt defectele pentru a obtine cele mai bune poze

Toata lumea stie ca un bun fotograf are nevoie de cateva calitati pentru a se face remarcat. Dar nu toti dintre noi sunt plini de calitati. Te-ai gandit oare ca defectele tale te-ar putea ajuta sa devii un bun fotograf?

Iata care sunt acestea.

Fii solitar. Castiga astfel timp si concentrare. Fotografia este un domeniu care necesita timp si concentrare, observare… Cel mai adesea daca vei fi insotit insa vei fi mai distrat si vei pierde din timpul consacrat imaginii pe care vrei sa o obtii. Sa fii solitar nu inseamna sa nu stai pe langa alti colegi fotografi sau sa te rupi de prieteni. Nu. In timpul sedintelor foto cel mai bine ar fi sa mergi singur sau doar cu modelul daca ai unul. Linistea plus calmul au drept rezultat creativitatea.

Fii incapatanat si ai incredere in tine. Daca nu esti incapatanat si increzator nu vei ajunge niciodata sa perseverezi, sa continui sa faci poze mereu si mereu. Nu abandona deci totul la cel mai mic esec care poate aparea. Continua sa muncesti, continua cu alegerile tale, persevereaza in mod inteligent incercand sa intelegi care sunt motivele care te-au dus la esec.

Devino pretentios. Fii mandru de munca pe care o depui. Fie ca debutezi in domeniul fotografiei profesionale, fie ca esti doar amator, este foarte important sa iti iubesti pozele si sa fii mandru de ele.

Devino si un « voyeur ». Adica observa mereu lucrurile din jurul tau. Acest lucru este esential pentru niste imagini cat mai reusite. Tine de atitudine si de un comportament de avut in permanenta. Trebuie sa captezi mereu cea mai mica scena sau imagine insolita, tot ceea ce ti se pare interesant.

Invata sa copiezi, sa te inspiri. Dezvoltarea talentului si a creativitatii trece si prin modele de la care sa te inspiri. Fa o lista cu fotografii sau cliseeele pe care vrei sa le iei drept modele. Un model inspirat de altii este mai bun decat o imagine proasta. Nu uita insa sa ii adaugi nota ta personala.

Invata sa trisezi cum trebuie. Daca pozele tale trebuie sa fie modificate, fa acest lucru. Defectele pozelor tale pot sa dispara astfel.

Critica. Pentru a-ti dezvolta privirea, cel mai bine ar fi inveti sa gandesti ca si un artist. Pentru asta cel mai bine ar fi sa critici constant toate imaginile pe care le vezi zilnic. Incearca si sa analizezi rapid toate imaginile care te inconjoara. Uita-te la compozitie, la lumina, la tehnica si la atmosfera.

Fii gelos, invidios. Uita-te la pozele unor fotografi de nivelul tau si vei remarca cu siguranta unele foarte bune. In loc sa te demoralizezi si sa iti spui ca nu vei ajunge niciodata la nivelul lor cel mai bine ar fi sa ii invidiezi pentru ca sa ajungi ca ei sau chiar sa ii depasesti.

Care este defectul tau si cum te-a facut sa progresezi?