Cum sa fotografiezi pe timp de ploaie

Atunci cand ploua nu inseamna ca nu iti poti desfasura activitatea fotografica asteptand sa se faca timp frumos. Sa vedem impreuna cum se pot administra aceste probleme pe care le poate pune ploaia si cum poti profita din plin pentru a face niste poze reusite.picaturi

Ploaia este un subiect tabu pentru fotografi, cel mai adesea deoarece aparatele de fotografiat si mai ales obiectivele sunt vulnerabile. Si este destul de dificil pentru unii fotografi sa sa exprime din plin atunci cand nu sunt senini in raport cu aparatul de fotografiat atat de pretios. Poti face insa poze oricare ar fi conditiile meteo. Sa vedem prima data cum te poti proteja de intemperii.

Cum iti poti proteja aparatul de intemperii. Inainte de toate, daca iesi sa fotografiezi pe timp de ploaie trebuie sa te protejezi in primul rand pe tine insuti de ea. Nu te vei simti in largul tau pentru a surprinde unele clisee si vei fi ud din cap pana in picioare.

O prima idee foarte simpla- sa fotografiezi din interior sau dintr-un adapost. Daca iesi totusi, cea mai buna modalitate ar fi sa te protejezi pe tine si aparatul foto cu ajutorul unei umbrele. Nu este usor insa daca esti singur.

Mai ai inca o solutie la indemana – iti poti pune aparatul intr-o punga de plastic mai mult sau mai putin transparenta. Fa o gaura prin care sa iasa obiectivul si fixeaza punga cu un elastic. Pune un filtru UV pe lentila pentru a o proteja.

Ce poti poza pe timp de ploaie. Ploaia vine cu o multime de lucruri interesante pentru un fotograf- nori, apa, dar si picaturi, umbrele, reflexii….Iata cum poti profita din plin de ea.

Norii. Mai ales pe timp de furtuna norii sunt maiestuosi si pot crea o ambianta particulara de care poti profita din plin. Gandeste-te sa faci si unele poze in alb si negru.

Foloseste apa. Profita de geamuri. Ideale pentru a face poze din interior mai intai dar geamurile pot da multe efecte foarte interesante sub ploaie. Geamurile presarate cu mii si mii de picaturi dupa aversa sunt foarte frumoase.

Dupa ce ploaia s-a oprit poti profita si de apa pentru a poza picaturi de apa pe ramurile copacilor sau panze de paianjen de exemplu. Gandeste-te si la micile balti care apar dupa ploaie. O imagine care apare intr-o balta poate conferi o cu totul alta dimensiune unei poze. Si apa care ramane dupa o aversa este cea care pune in valoare suprafetele. Pavajul este mai straloucitor si reflecta lumina, capota unei masini, frunzele unui arbore… Uita-te in jur si profita de tot ceea ce a creat apa.

Oamenii. Poti face o poza de la inaltime si sa surprinzi multimea de umbrele multicolore. Este si ocazia ideala de a face unele portete mai originale- copii udati de ploaie care se joaca sau oameni care se adapostesc de ploaie. Poti surprinde si orasul parasit cu strazile goale.

Ploaia iti ofera numeroase posibilitati. Trebuie sa profiti de ea pentru a surprinde cele mai frumoase imagini. Ce alte idei cretive mai aveti?