Cum sa faci cele mai reusite poze de noapte

Sa faci poze noaptea se poate dovedi a fi un exercitiu destul de dificil. Ai nevoie de cel mai bun material, dar trebuie sa il manuiesti si sa il stapanesti asa cum trebuie. Dar tinand cont de toate aceste sfaturi, vei vedea ca poti sa ajungi foarte repede la cel mai calitativ rezultat.

noapte

Fotografiile de noapte sunt in general foarte placute deoarece culorile si miscarile pot sa aiba o cu totul alta alura decat atunci cand soarele este prezent. Dar nu este mereu sa faci cele mai reusite poze de noapte. Conditiile sunt mult mai diferite decat pozele pe care le faci ziua si fotograful trebuie deci sa stie cum sa se adapteze situatiei.

Iata deci diferitele puncte care vor face din fotografiile tale de noapte niste imagini exceptionale. Fotografii iti vor admira cu siguranta tehnica si cei care nu sunt specialisti vor fi pur si simplu epatati de rezultat.

Pentru a te ajuta sa iti dezvolti tehnica foto iti venim in ajutor cu cateva sfaturi.

Cum sa pregatesti o iesire foto noaptea? La fel ca si toate iesirile foto este foarte important sa iti pregatesti iesirile foto pentru a te bucura de cele mai uimitoare rezultate. Iata care sunt punctele esentiale de care trebuie sa tii cont.

Ora este cu siguranta cea care va determina iesirea ta foto. Cu cateva minute mai tarziu rezultatul va fi cu totul altfel. Lumina dar si culorile sunt determinate de ora la care alegi sa faci poze.

Trebuie deci sa incerci sa privilegiezi la maximum ceea ce se numeste « ora albastra », un moment care se mai numeste si intre caine si lup. Este vorba despre cele cateva minute inainte de lasarea intunericului, cand soarele apune. Un interval care dureaza in general intre 20 si 30 de minute. Vei obtine cele mai frumoase poze cu un cer albastru. Ora albastra este si cea care iti poate dinamiza imaginea cu un cer mai plin de contraste si cu niste nuante mai dulci.

Folosirea trepiedului este mai mult decat recomandata. Atunci cand lumina este slaba trebuie sa maresti timpul pentru a obtine o expunere corecta. Si pentru asta trepiedul este indispensabil.

Nu uita nici ca reglajele sunt extrem de importante pentru cele mai reusite poze de noapte. Sunt cele care vor determina miscarile pozelor si bineinteles expunerea.

Este recomandat de asemenea sa folosesti si modul prioritate de viteza. Farurile masinilor pot fi folosite si ele pentru a se obtine cele mai frumoase poze cu timp de expunere lung.

Viteza poate sa fie responsabila de o mare parte a continutului imaginii. O poti adapta in functie de miscarea pe care iti doresti sa o obtii.

Nu ezita nici atunci cand vine vorba despre a folosi apa in pozele tale. Cu un timp de expunere lung apa va veni cu un efect foarte neted care poate fi si foarte estetic.