Cum sa atragi privirea asupra pozelor tale- trucuri si tehnici ultra eficiente

O poza cat mai reusita care sa atraga toate privirile, este cea mai mare dorinta a tuturor. Dar nu este mereu usor sa faci niste fotografii cat mai originale si sa te faci remarcat. Iti venim in ajutor cu cateva sfaturi.

Cum poti sa stii ca poza ta este cu adevarat reusita? Ei bine aceasta este o poza asupra careia revin oamenii si pe care iubesc sa o priveasca mereu si mereu.

Umple cadrul. Prima tehnica care ti-ar putea fi de folos este umplerea cadrului la maximum. Acest lucru implica limitarea spatiilor vide in compozitia ta. Acestea pot sa aiba un impact negativ asupra pozelor tale. Vei obtine urmatoarele rezultate:

–         te vei concentra asupra subiectului pozei.

–         vei evita sa poluezi imaginea cu detalii exterioare inutile.

–         este o tehnica extrem de eficienta deoarece privirea ta va fi scufundata in ochii modelului.

Adaugarea unui detaliu soc. Iata o alta tehnica interesanta. Pentru asta ai nevoie fie sa fii la locul potrivit in momentul potrivit fie sa ai posibilitatea sa modifici mediul pe care il pozezi. Detaliul soc poate sa fie un obiect sau o persoana insolite, mai deosebite, care sa fie in contrast total cu restul imaginii. Te poti juca in acest sens cu – o culoare care se distinge, un contrast in fundal, un detaliu foarte bine pus in valoare.

Folosirea unei culori selective. O tehnica de care te poti folosi doar in Postproduction. Principiul este unul simplu – sa schimbi o poza in alb si in negru si sa nu lasi decat un singur obiect colorat pentru a –l pune in valoare. De preferinta cel mai bine ar fi sa folosesti o culoare vie, cum ar fi rosul, verdele, albastrul sau galbenul.

Foloseste-te de liniile care pot dirija privirea. Ochiul nostru este in mod natural atras de linii deci te poti folosi de ele pentru a-ti sublima pozele. Te poti folosi deci de linii drepte sau de linii curbe, sa plasezi un subiect la capatul unei linii si astfel acesta va parea mai vizibil.

Fa pozele printr-un cadru. O tehnica preferata de foarte multi fotografi este cea a cadrului in cadru. Deci poti incerca sa creezi un cadru natural intr-o imagine in interiorul caruia sa incerci sa pui in valoare un subiect. Poti fotografia deci printr-o poarta deschisa, un tunel, o fereastra, etc.

Joaca-te cu umbrele. In domeniul fotografiei cel mai adesea atentia este atrasa de lumina si nu de umbre. Aceasta este insa la fel de importanta si iti poate conferi unele rezultate interesante. Umbrele au o mare putere de sugestie si iti pot permite sa iti dezvolti imaginatia. Aceastea permit si un contrast cu lumina ambienta.

Nu te folosi de motive si de repetitii. Cauta motive care se repeta in jurul tau si incearca sa spargi acest lucru adaugand un element care sa se distinga de ceilalti. Un element se poate disitnge prin forma, pozitie, culoare sau pur si simplu prin faptul ca nu are ce cauta acolo. De exemplu intr-o poza cu un stol de porumbei negri va atrage atentia si unul alb.

Tu de ce tehnici de fotografie te folosesti?