Cum poti fotografia primavara – 9 sfaturi utile

Inca mai este primavara deci inca mai poti profita pentru a face cele mai frumoase poze de primavara. Soarele primavaratic si natura care se trezeste la viata dau cele mai frumoase poze.

Fie ca esti la tara, fie ca esti in oras, fie ca esti un fin observator, iti vei da cu siguranta seama ca Mama Natura nu este departe si ca ofera o multime de posibilitati pentru cele mai frumoase poze. Si pentru a fotografia primavara nu ai nevoie de un aparat sofisticat. Este de ajuns daca iesi din casa, daca observi natura din jur si o fotografiezi. Iata 9 sfaturi utile.

Pentru a te ajuta iti venim in ajutor cu cateva sfaturi pentru a fotografia cat mai bine acest frumos sezon. Iesi din casa si pune- le in practica.

Alege momentul potrivit. In general, pentru pozele de primavara trebuie sa se respecte aceleasi reguli ca si in cazul celor de peisaj- trebuie sa fotografiezi devreme dimineata sau tarziu dupa-amiaza, chiar si seara atunci cand este timp urat.

De ce? Pentru ca este cel mai bun moment pentru, cand lumina este interesanta si chiar mai spectaculoasa. Vorbim in acest caz despre Golden Hours referindu-ne la culorile obtinute in aceste momente. Deci soarele nu trebuie sa fie sus pe cer pentru cele mai frumoase poze.

Fii mereu pregatit. Da. Este frustrant sa vii de la plimbare si sa iti zici – ce bine era daca aveam aparatul la mine…nu trebuie sa fii deci luat prin surprindere si incearca sa ai mereu cu tine aparatul.

Apropie-te. Nu trebuie sa fotografiezi un subiect in mediul sau ci sa incerci sa te apropii cat mai tare pentru ca sa obtii o poza cat mai apropiata. Primavara este deci mometul ideal pentru a poza florile. Si pentru a incerca si primele poze macro.

Alege un bun punct de vedere. Lungeste-te in iarba. Nimic nu te obliga sa faci poze de la o inaltime obisnuita. Cauta niste puncte de vedere neobisnuite si  misca-te in jurul subiectului pentru a gasi un cadru ideal. Nu mai folosi zoom. Vei fi obligat sa te misti in jurul subiectului si sa gasesti cel mai bun cadraj.

Sa nu iti fie frica. Poti face o multime de incercari schimband mereu unghiul punctului tau de vedere dar indraznind si sa schimbi parametrii.

Incearca si peisajul in format portret. Incearca sa pozezi in format landscape si vei vedea ca mesajul vehiculat de catre un cadru vertical este diferit de cel orizontal. Si pentru unele poze este perfect.

Fixeaza-ti unele provocari. Acest gen de exercitiu iti va permite sa te fixezi asupra unei tematici precise si vei fi si mai atent la unele subiecte. Gandeste-te la unele peisaje primavaratice, cu arbori si cu padure, dar si la compozitie. Te poti gandi sa folosesti si perspectiva si sa pui in prim plan anumite lucruri pentru a conferi pozelor si relief. Te poti juca si cu contrastul pentru a pune in valoare lumina primavaratica.  Nu uita nici de cer, de soare, de nori, care pot reprezenta niste subiecte interesante si ele.

Primavara inseamna si primele flori si insecte, dar si rauri sau paraie, ideale pentru expunerea lunga si pentru reflexiile apei.

Foloseste un filtru polarizant pentru pentru a pune in valoare toate culorile frumoase de primavara- culori stralucitoare, verdele frunzelor, flori de toate culorile…

Foloseste un filtru neutru. Nu uita sa iti protejezi aparatul foto cu un filtru neutru care sa te protejeze de eventualele accidente.