Cum obtii cele mai frumoase poze din natura –mai multe sfaturi

Fotografiile din natura sunt foarte apreciate de catre majoritatea fotografilor – animale, peisajem flori, o mulime de subiecte minunate care atrag atentia. Iata insa mai multe  sfaturi pentru a obtine cele mai frumoase poze din natura pe care sa iti faca placere sa le privesti mai apoi.

In natura, subiectele sunt peste tot. In celalalt capat al lumii, in spatele gradinii tale, in padure, in parcuri, la zoo, la tara… Sa nu mai vorbim despre peisajele pe care le poti intalni din intamplare in timpul unei calatorii sau plimbari. Sau despre scenele clasice care sunt apusul sau rasaritul soarelui.

Trebuie sa stapanesi sau sa imblanzesti locul. Nu declansa aparatul inainte de a capta sau a simti frumusetea si emotia locului. Trebuie sa simti cat mai bine decorul.

Multiplica punctele de vedere si cadrele. Un peisaj nu se poate fotografia decat ca si un peisaj. Dar daca esti intr-un loc plin de flori poti incerca sa pui o floare in prin plan si sa cadrezi in inaltime pentru mai mult interes. Vei veni cu mai multa grandoare pentru scena.

Daca esti incepator, aplica regula treimii. Vei obtine o combuinatie armonioasa si perfecta. Vei avea mereu in vedere liniile si punctele forte.

Variaza punctele de vedere. Misca-te, deplaseaza-te, lasa-te in jos, foloseste plonjeul sau contra plonjeul, lungeste-te. Pozele tale vor fi mai interesante astfel.

Foloseste-te de un prim plan. O piatra, un trunchi de copac, o frunza vor veni cu mai multa profunzime.

Foloseste un teleobiectiv. Natura este plina de mici detalii care merita sa fie fotografiate si care pot completa de minune o imagine. Foloseste cea mai lunga focala si un teleobiectiv.

Incalzeste atmosfera. In natura, cel mai adesea verdele este o culoare dominanta. Dar este si o nuanta care are tendinta de a raci tonurile. Alege deci ajustarea balansului de alb in locul unui mod automat.

Foloseste-te de un reflector. In padure,  lumina mai ales poate sa lipseasca. Cel mai bine ar fi sa ai cu tine un mic relector care va veni cu mai multa lumina naturala pentru subiectul tau.

Pregateste si decorul. Adica elimina tot ce ar putea perturba fundalul pozei tale. Foloseste si un carton colorat pentru a obtine usor un fond uni.

Alege cat mai bine ziua. Cel mai bine ar fi sa alegi un cer luminos dar mai degraba si putin noros decat un albastru foarte luminos. Culorile vor fi astfel mai putin saturate iar contrastul dintre imagini mai puternic. Evita si mijlocul zilei cand soarele este cel mai puternic.