Cum fotografiem ipostazele de ciclism?

O cautare rapida pe internet va va arata cat de populare au devenit vacantele pe bicicleta in ultimii ani. Exista chiar o serie de tururi recunoscute si foarte bine organizate in multe parti ale lumii, pentru toate varstele si posibilitatile, ce strabat regiuni de o frumusete uimitoare, facand din vacanta pe bicicleta o oportunitate ideala pentru a fotografia peisaje spectaculoase.

Din multe puncte de vedere, ciclismul ofera fotografului satisfactii foarte mari. Pe de o parte, acoperiti cu bicicleta distante mai mari decat pe jos si, astfel, puteti vedea si fotografia o varitate mare de peisaje. Totodata puteti sa va opriti oricand si oriunde doriti, daca vedeti ceva care va atrage atentia, lucru imposibil cand circulati cu masina pe o ruta aglomerata.

Echipamentul foto de care aveti nevoie intr-un tur de ciclism depinde foarte mult de ceea ce intentionati sa faceti cu imaginile. Un aparat foto compact este potrivit pentru fotografii de vacanta, iar in prezent multe astfel de aparate au obeictiv superzoom care acopera distante focale cuprinse intre 30 si 500mm, chiar si mai mult. Este o optiune care nu implica greutate, insa daca doriti sa sa vindeti sau sa postati fotografiile pe o banca de imagini, aveti nevoie de echipament mai substantial.

Cea mai flexibila optiune, care asigura si calitate excelenta a imaginii, este un aparat foto digital SLR si doua obiective cu distante focale de aproximativ 25-100mm si 100-400mm. Acestea acopera aproape toate distantele focale de care aveti nevoie, de la superangular pentru peisaje, la teleobiectiv pentru fauna si flora. De asemenea puteti sa luati si un teleconvertor 2x, care dubleaza distanta focala fara sa ocupe prea mult spatiu.

Daca prioritatea este sa calatoriti fara greutate, puteti opta pentru un obiectiv care acopera distante focale de aproximativ 25-300mm. Insa toate obiectivele zoom de tip x12 compromit calitatea imaginii.

Indiferent de echipamentul ales, includeti un numar suficient de mare de carduri de memorie, in fucntie de durata excursiei, unul sau doi acumulatori de rezerva si un incarcator pentru acumulatori ( cu adaptor).