Cele trei tipuri de contrast pentru fotografiile tale

Cel mai adesea auzi spunandu-se ca trebuie sa adaugi contrast pozelor tale pentru a le conferi mai multa viagra canada forta. Acest lucru depinde in mod evident de intentiile tale – poti sa vrei sa obtii o imagine foarte blanda sau dulce in nuante de pastel, dar daca vrei sa obtii contrast nu trebuie sa te limitezi. Sa vedem impreuna care sunt cele trei mari tipuri de contrast si cum te ajuta acestea la pozele tale.

Compozitia se bazeaza in general pe elementele care atrag ochiul. Totul tine de echilibru intre zonele asupra carora vrei sa atragi ochiul. Dar contrastul este exact primul lucru care atrage atentia. Si asta inainte de o zona luminoasa. Vrem sa zicem ca un obiect mai inchis va atrage atentia daca are un fundal mai deschis. Contrastul este esential deci pentru imaginea ta si pentru ce va povesti ea.

Dar contrastul nu este legat doar de tonalitati. Exista trei tipuri de contrast pe care le poti folosi in pozele tale.

Contrastul de tonalitati. Este important deoarece el singur produce liniile si formele in imaginile tale. Deci fara contrastul de tonalitati nu am vedea nimic in imagini. Marind acest contrast vei reusi sa intaresti tot ceea ce ghideaza ochiul si face conturul mai recogniscibil. Te poti gandi la acest tip de constrast si cand iti alegi momentul pentru a face poze. Daca vrei sa pozezi silueta unui trecator momentul ideal nu este cel in care se vad clar cele doua picioare in V rasturnat dar cand se detaseaza de pe fundal.

Te poti si juca cu lumina si sa te orientezi pentru ca aceasta sa intareasca contrastele. Contre-jour este fara indoiala situatia cea mai evidenta.

Contrastul de culori. La fel ca si contrastul de tonalitati, acesta poate crea si ele linii si forme in imagini. De altfel, este indispensabil atunci cand cel de tonalitati nu este prezent. Culorile complementare pot veni cu mai multa forta pentru imaginile tale, cu mai mult impact si nu uita ca nuantele calde atrag mai mult ochiul.

Contrastul de concepte si de idei. Nu este foarte folosit deoarece este cel mai putin vizual dar este la fel de important intr-o imagine. Chiar mai important decat celelalte. Contrastul de idei este cea mai buna modalitate de a spune o poveste. Acesta are nevoie atat de o compozitie precisa cat si de momentul potrivit.

Dar acesta poate sa schimbe o poza banala intr-o poza interesanta foarte repede. Iata cateva exemple- sarac versus bogat, uman versus animal, uman versus natura, mare versus mic, etc.

Contrastul de concepte poate sa implice foarte tare spectatorul. Si daca ii atati curiozitatea isi va aminti de imaginile tale. Incearca deci sa incluzi acest tip de contrast la tine in imagini fara sa uiti ca se poate aplica la aproape orice. Il poti crea chiar si din punct de vedere tehnic. Poti forta perspectiva de exemplu.

Tu ai exemple de folosire a diferitelor tipuri de contrast la tine in poze? Spune-le in comentarii.