Cele 5 chei ale unei fotografii de peisaj reusite

Fotografiile de peisaj reprezinta un domeniu extrem de interesant si de popular. Fie ca suntem in calatorie sau pur si simplu la plimbare, ocaziile de a imortaliza niste peisaje extrem de frumoase nu lipsesc.

Si totusi, in ciuda grijii tale de a obtine cele mai frumoase poze nu esti mereu satisfacut de rezultat, nu-i asa? Nici nu reusesti sa regasesti in pozele pe care le-ai facut frumusetea peisajului pe care l- ai admirat. Chiar daca pozele de peisaj nu sunt greu de realizat si sunt accesibile, trebuie sa tii cont si de unele notiuni fundamentale.

Iti prezentam in acest articol care sunt cele chei sau elemente indispensabile petru o poza de peisaj mai mult decat reusita.

Un subiect bine identificat. Absenta unui subiect este cel mai adesea slabiciunea unei fotografii de peisaj a unui incepator. Da impresia de vid. Deci inainte de a face o poza trebuie sa identifici clar un subiect. Si nu trebuie sa parcurgi mii de kilometri pentru a face cele mai frumoase poze de peisaj- un curs de apa, un lac, un rau, un munte… iata cate subiecte potentiale asteapta sa fie fotografiate.

Nu uita nici ca o poza de peisaj nu le limiteaza doar la un mediu natural sau la tara. Fotografierea unui oras face si ea parte de aici. Se foloseste cel mai adesea expresia de peisaj urban.

O expunere cat mai bine stapanita. Trebuie sa te interesezi si cu privire la dinamica aparatelor tale foto. Daca nu ai mai auzit de acest termen, ne referim la dinamica pentru a exprima intervalul de luminozitate maxima pe care il poate captura un aparat. Pentru a nu avea probleme trebuie sa te folosesti de un filtru.

O compozitie eficienta. Contrar ideilor preconcepute, un peisaj superb nu este de ajuns pentru o poza buna. Un peisaj contine mai multe elemente care trebuie sa fie aranjate intr-o maniera cat mai eficienta si armonioasa.

In fotografia de peisaj trebuie sa conferi impresia de profunzime, deci in comopozitia ta ai nevoie de un prim plan. Daca ai un peisaj natural, acesta poate sa fie o stanca, pentru un peisaj urban – moblierul urban, etc.

Te poti folosi si de unele linii care pot ghida privirea spectatorului prin cadru. Te poti folosi aici de o poteca, de un drum, de un rau, etc.

peisaj

O lumina frumoasa. Cel mai adesea neglijata, lumina poate sa fie elementul care pune foarte bine in valoare un peisaj. Pentru a putea beneficia de cea mai buna lumina trebuie sa fotografiezi dimineata sau la sfarsitul zilei cand soarele nu este sus pe cer.

Rabdarea. Un bun fotograf de peisaj este inainte de toate un fotograf rabdator. Cel mai adesea poate sa fi nevoie sa mergi in acelasi loc de mai multe ori pentru a obtine poza ideala de peisaj. Dar asa vei ajunge sa ai o mai buna compozitie si un mai bun punct de vedere. Este o modalitate excelenta de a progresa cu alte cuvinte.