Ce te poate invata pictura in domeniul fotografie

picturaCei care practica pictura stiu ca exista anumite caracteristici care sunt esentiale reusitei unui tablou. Dar aceste aspecte care duc la reusita unui tablou pot contribui si la reusita unei fotografii. Iata deci cateva trucuri si sfaturi pe care le poti aplica si care te vor ajuta sa obtii niste fotografii magice.

Alege modelul. Nu te grabi atunci cand vine vorba despre alegerea modelului. Trebuie sa fii cat mai exigent. Un pictor nu picteaza prima imagine care ii cade sub mana, deci nici tu nu ar trebui sa fotografiezi primul colt de strada pe care il vezi. Trebuie sa alegi un model care sa iti trezeasca emotiile la maximum. Iar emotia trebuie sa fie imortalizata pentru ca aceasta sa treaca mai departe la spectator.

Trebuie deci sa te concentrezi la maximum asupra emotiilor proprii care sunt evocate de viitorul tau model pentru a le pune cat mai bine in valoare.

Marirea contrastului. Daca ar trebui sa alegi un singur element care sa iti permita sa dai mai mult impact tabloului, acesta ar trebui sa fie cu siguranta notiunea de contrast. Contrastul stii deja ce este, este diferenta dintre culorile inchise si cele deschise. Deci diferitele elemente ale imaginii vor iesi in evidenta intr-o maniera mai mult sau mai putin importanta. Atunci cand contrastul este mult prea slab, panza este fada. La fel ca si in domeniul fotografiei.

Prin intermediul unui contrast important modelul va iesi din plin in evidenta, lumina are mai mult impact si imaginea va fi mult mai frumoasa. Contrastul este cel care vine cu mai mult relief. Marirea contrastului va veni deci cu mai multa prezenta pentru fotografia ta.

Include mai mult alb. Albul este fundamental in toate realizarile atat in domeniul fotografiei, cat si in cel al picturii. Este o culoare particulara care contine toate celelalte culori. Aceste permite marirea in mod sensibil a luminozitatii unei imagini. Este cel care reflecta lumina la modul cel mai intens. Fata de negru, care absoarbe lumina, albul este cel care o trimite direct la tine in ochi. Deci daca vrei sa pui in valoare o lumina foarte importanta, nu ezita sa te folosesti de alb.

Albul este cel care vine cu mai multa blandete. Albul este mai mult decat o culoare simbolica care calmeaza si care linisteste.

Joaca-te cu imaginile blurate. Acest lucru va veni cu urmatoarele avantaje:

–         si acestea vor crea blandete deoarece culorile se pot contopi una in alta.

–         acestea vor trezi imaginatia sau vor starni curiozitatea celui care le priveste deci vor crea mister care vine cu o mai multa atractie pentru imagine.

–         acestea permit si concentrarea atentiei spectatorului asupra elementelor pe care tu le alegi.

Pe scurt, iata cu ce elemente vine pictura pentru fotografie:

–         alegerea subiectului cu mai multa exigenta.

–         marirea contrastelor pentru fotografii.

–         includerea albului in realizarile tale.

–         joaca cu imaginile blurate.