Ce inseamna o poza frumoasa de strada?

Azi am decis sa abordam o practica care s-ar putea intereseze pe multa paper writing service lume. Este vorba despre fotografiile facute pe strada. Vom incerca sa raspundem la intrebarea – “ ce inseamna o poza frumoasa de strada?”

poza

O poza frumoasa de strada este cea care spune o poveste. Este o poza care va vorbi celui care o priveste, care il va umple de emotie sau ii va aminti de propriile sale trairi sau experiente. Importante nu sunt aici lumina sau tehnica. Trebuie ca spectatorii sa poata sa spuna- poza aceasta ma frapeaza prin emotiile pe care mi le trasmite. Este cea care reuseste sa transmita o emotie, sa exprime o idee sau sa trasmita un sentiment.

Poza de strada este o forma de expresie. Trebuie deci sa iesi pe strada si sa cauti o scena de viata care sa iti vorbeasca. O scena care sa te atraga si care sa iti atate curiozitatea. Trebuie sa mergi in cautarea unor povesti care sa iti vorbeasca si care sa te inspire.

Fofografia de strada inseamna si o modalitate de a la arata celor din jur cum percepi sau vezi tu lucrurile. Cei mai buni fotografi nu trebuie sa fie interesati doar de fotografie. Trebuie sa aiba un real interes pentru oameni, pentru viata lor si pentru povestile lor. Acestia sunt cei mai buni observatori si cei mai pasionati. Un subiect tratat intr-o maniera banala dar reusita din punct de vedere tehnic nu va inlocui niciodata viziunea unui fotograf pasionat de subiectul sau, o viziune care ii va face pe spectatori sa remarce subtilitatile unei scene.

Cum poti progresa atunci cand vine vorba despre acest tip de poze? Pentru a face progrese in acest domeniu al fotografiei, trebuie sa te gandesti la ceea ce iti place sa fotografiezi si sa incerci sa redai aceste lucururi in cele mai frumoase poze. Este vorba de a fi constient de ceea ce te intereseaza pentru a cauta cele mai frumoase poze pentru viitor. Pentru a intelege mai bine felul in care iti lucrezi pozele consulta pozele pe care le-ai facut pana acum pentru a vedea care sunt cliseele tale favorite. Cauta care sunt punctele lor comune, situatiile sau temele lor recurente. Exista o infinitate de lucruri pe care le-ai putea poza si totusi in mod inconstient alegi sa fotografiezi doar anumite mici scene care te impresioneaza profund.

Esti atras de o emotie mai particulara, un loc, o cultura, o poveste pe care vrei sa le pui in valoare?

O frumoasa poza de strada este cea care vine din tine si care explica cum vezi tu lucrurile. Acolo unde o multime de detalii ale unui peisaj ti-ar putea atrage atentia, tu alegi sa explorezi un singur detaliu prin intermediul pozelor tale.

Lumina, portretul, compozitia si alte linii fac parte si ele din reteta dar nu din forta care te face sa apesi pe declansator.