Cateva sfaturi pentru a fotografia o picatura de apa

In acest articol iti venim in ajutor cu cateva sfaturi si iti vorbim despre pozele cu o picatura de apa, poze care apartin mai precis domeniului fotografiei. Pentru a intra cat mai bine in subiect, trebuie sa ai cateva cunostinte din lumea macrofotografiei deci, dar apa este statica, deci ai timp destul ca sa te obisnuiesti.

Une-rose-500x334

Materialul necesar pentru a fotografia o picatura de apa. Pentru a face poze care apartin domeniului macrofotografiei, ai nevoie de un minimum de echipament. Ei, bine da, fara optica sau fara accesorii nu ai cum sa faci poze care apartin domeniului fotografiei.

Poti folosi un blitz tip cobra pentru a compensa lumina putina care se gaseste dupa ce a trecut furtuna, dupa o ploaie de vara sau pentru a poza dimineata cu roua. Daca soarele isi face aparitia repede dupa furtuna atunci nu mai ai nevoie de un blitz, rezultatul va fi unul mai natural. Monopodul sau trepiedul iti permite sa ai o imagine extrem de neta chiar si fara blitz. Ai nevoie de o viteza suficienta pentru a impiedica orice imagine neclara.

Alegerea subiectului. Subiectul este unul destul de simplu de gasit ,deoarece este vorba aici despre o picatura de apa. Trebuie in schimb sa ai grija la mediul din jur deoarece acesta este cel care va conditiona reusita unei poze. Picatura singura nu este de ajuns pentru ca o poza sa fie sau nu de uitat. Culorile si reflxiile trebuie sa fie si ele cat mai bine stapanite. Fundalul este si el la fel de important.

In ceea ce priveste culorile, ai nevoie de un suport verde sau bine colorat, uni. Vei reusi sa pui cel mai bine in valoare lumina care cade peste picatura de apa sau de ploaie. In ceea ce priveste fundalul, ai de ales intre doua solutii- o culoare neutra dar care sa creeze un contrast sau o forma care sa se reflecte in picatura.

Atunci cand foloseti o forma pentru fundal trebuie sa fii foart atent la ceea ce vei alege.

Trebuie sa te asezi la aceeasi inaltime ca si picatura de apa si sa te misti in functie de lumina ambianta. Trebuie sa te fixezi asupra picaturii de apa sau asupra suportului.

In ceea ce priveste reglajele aparatului tau foto, cel mai bine ar fi ca sa fii mereu in modul prioritate de deschidere si sa folosesti o deschidere de aproximativ ƒ/11 pentru ca picatura ta sa fie cea mai neta. Viteza trebuie sa fie mereu superioara lungimii focalei.

Acum mai ramane sa iti gasesti reglajle preferate in functie de stilul propriu si mai ales in functie de subiectul tau, dar si de mediul tau. Cu aceste cateva sfaturi vei reusi si sa te distrezi putin.