Cateva idei pentru a fotografia anotimpul toamna

 

Fiecare sezon are particularitatile sale in domeniul fotografiei, dar toamna este cel mai bun anotimp pentru cele mai frumoase poze. Si asta datorita culorilor cu care vine pentru frunze. Un alt avantaj, extrem de placut este ca lumina devine mai blanda si umbrele mai lungi. Pe scurt, toti parametrii sunt reuniti pentru a reusi niste poze extrem de colorate. Iata deci cateva sugestii pentru aceasta toamna.

Arborii si toamna. Primul lucru la care ne gandim cand evocam toamna sunt bineinteles frunzele copacilor care se impodobesc cu cele mai frumoase nuante  de rosu, de portocaliu si de galben.

Fiecare copac, fiecare frunza reprezinta un subiect foarte interesant de imortalizat. Deci poti alege un arbore izolat, un grup de arbori in padure sau un prim plan cu o frunza cazuta pe jos.

Culorile sunt prezente aici in mod natural si nu vai mai fi nevoie sa faci niciun fel de retusuri. Natura face acest lucru extrem de bine. Poti adauga eventual putin contrast dar trebuie sa se vada cat mai bine culorile de origine.

coincer-la-bulle-02-300x212

Arborii pot fi de ajuns in poze dar ofera niste fundaluri de vis pentru a incepe sa pozezi pasari. Toamna este cel mai bun anotimp pentru cele mai frumoase poze cu pasari.

O multime de flori care pot fi inca pozate. Dar toamna nu numai frunzele si pasarile sunt niste subiecte magnifice. Si florile te ajuta sa faci cele mai frumoase poze. Umiditatea care a fost atat de asteptata de plante isi face aparitia si unele infloresc sau reinfloresc. Deci poti sa faci cele mai frumoase poze chiar la tine in gradina.

Ploi mai frecvente. Trebuie sa profiti de zilele ploioase pentru a face o iesire. Poti iesi in timpul unei ploi sau dupa. Toate plantele sunt acoperite cu picaturi de ploaie oferind un spectacol totalmente diferit de alte zile. Trebuie sa contempli acest spectacol.

Trebuie sa incerci sa faci un prim plan cu interiorul unei picaturi de ploaie.

criquet-en-automne-300x225

Insectele. Un alt avantaj- insectele sunt mai degraba preocupate sa se incalzeasca decat sa fuga. Si daca reusesti sa le pozezi la primele ore ale zilei cu roua inca prezenta vei reusi sa faci cele mai frumoase poze diferite de cele clasice.

Primele semne de bruma. Prima bruma care se depune pe ultimele flori ale verii dau un spectacol minunat, la fel ca si roua. Poti poza ciupercile minunate din padure, frunzele in tot felul de nuante sau campiile in transformare.

Toamna este deci un anotimp minunat pentru a face cele mai frumoase poze. Trebuie sa faci cat mai multe plimbari, profitand de ultimele raze de soare. Daca ai alte idei, te asteptam sa le impartasesti cu noi intr-un comentariu.