Care sunt cele mai mari obstacole in domeniul fotografiei si cum le poti depasi

Ai uneori senzatia ca nu progresezi deloc? Ai impresia ca in final o multime de lucruri te demotiveaza sau te impiedica sa obtii imaginile pe care le vezi peste tot numai la tine nu ? Toata lumea s-a confruntat macar o data cu unele obstacole in domeniul fotografiei. Iata cateva dintre ele si cum le poti depasi.

Lipsa de idei. Analizeaza problema. Primul obstacol cu care te poti confrunta este acesta. Lipsa ideilor si a subiectelor pe care le poti fotografia… Toata lumea a cunoscut la inceput acest sentiment. Esti foarte incantat cateva saptamani de noile « jucarii » si apoi te trezesti ca te plictisesti ca nu mai ai ce fotografia si le abandonezi.

Iata cateva solutii. Calatoreste. Cea mai buna solutie de a gasi material pentru fotografiile tale. Un nou mediu vazut cu alti ochi va veni mereu cu noi idei.

Inspira-te de la ceilalti. Analizeaza in mod constant munca celor din jur. Cel mai bun mod de a te remotiva sau de a te inspira este sa te uiti la munca celor din jur, la ce fac ceilalti cu alte cuvinte.

Cauta originalul in cotidian. Sunt foarte multe sanse ca una din zilele tale sa fie mai speciale. Alte idei- sa participi la unele proiecte, sa citesti, sa privesti si sa vezi sau sa participi la unele concursuri.

Lipsa timpului. Analizeaza problema. Toata lumea se plange de lipsa timpului in viata noastra moderna in care suntem ultra stresati.

Trebuie sa iti impui o anumita disciplina si sa iti impui si o practica regulata, sa cauti teme de fotografii in jurul tau, dar si sa iti impui unele sedinte foto regulate. Trebuie sa consideri pozele ca o pasiune dar si ca un loc de munca.

Du aparatul peste tot cu tine. Asa vei castiga mai mult timp. Avand in permanenta aparatul la tine te vei simti ca la o sedinta foto permanenta.

Fa mai multe lucruri o data. Daca nu ai timp de poze printre iesiri, sport sau alte actiivtati, incearca sa amesteci totul. Fa sport cu aparatul tau foto si cu prietenii.

Nu mai pierde timpul. Limiteaza activitatile care iti iau prea mult timp sau cele care nu iti aduc prea multe satisfactii – internetul, televizorul, jocurile, etc.

Lipsa de cunostinte si de experienta. Iata problema care apare cel mai des si nu doar in acest domeniu. Toti marii fotografi au inceput de undeva.

Prima solutie pentru a pune bazele– citeste carti, du-te la cursuri si seminarii. Profita si de forumuri sau de bloguri. Un alt mod foarte simplu de a invata sau de a discuta cu mii si mii de pasionati care vor fi incantati sa ajute incepatorii cu siguranta.

Testeaza lucrurile. Experimenteaza cat mai mult si joaca-te cu materialul de care dispui. Testele si erorile sunt cei mai buni aliati pentru a dobandi experienta.

Un ultim sfat- fii cat mai deschis inspre lumea fotografiei. Citeste reviste de fotografie si studii, consulta blogurile, mergi la expozitii, etc.