Arta fotografica – tehnici interesante de incercat

Arta fotografica este un domeniu minunat si fotografia este o pasiune extraordinara. O poti practica in atatea feluri diferite fara sa te saturi vreodata.

Fie ca esti incepator sau experimentat este esential sa iti imbunatatesti sau sa iti innoiesti tehnicile mereu deci ar fi bine sa cunosti cat mai multe tehnici. Iata cateva idei care sa iti vina in ajutor.

Tehnica in alb si negru. Este una din cele mai simple si cele mai utilizate. Este un principiu ultra cunoscut si consta in transformarea unei imagini suprimand toate culorile sale si pastrand doar negrul si albul.

Tehnica HDR. Principiul acestor fotografii este extrem de simplu. Este o combinatie de fotografii facute cu parametri de expunere diferite pentru a obtine la final o singura imagine.

Fotografierea fumului. Fotografierea fumului este o tehnica extrem de originala care duce la niste rezultate excelente.

Tehnica contre –jour. Este destul de simpla – principiul este urmatorul – trebuie sa iti luminezi subiectul de la spate. Este de ajuns daca vezi unde se situeaza sursa ta de lumina.

Tehnica expunerii lungi. Iata o metoda destul de usor de inteles in domeniul fotografiei. Principiul este in felul urmator – sa alegi o viteza lenta pentru ca aparatul tau foto sa aiba timp sa capteze o miscare. Este tehnica care te ajuta sa obtii fotografii urbane si luminile sau urmele lasate de masini pe unele poduri celebre.

Fotografierea picaturilor. O tehnica care este o adevarata arta. Principiul acestei tehnici este destul de simplu – trebuie sa cauti una sau mai multe picaturi in miscare sau nu.

Tehnica low key/high key. Iata niste stiluri de imagine in care se cauta sa se puna in valoare tonurile inchise pentru low key si tonurile deschise pentru high key.

Fotografia culinara. O tehnica care pune in valoare toate tipurile de alimente. Este de ajuns daca esti gurmand.

Fotografierea zapezii. O tehnica destul de cunoscuta cu singura dificultate – trebuie sa fotografiezi albul imaculat pastrand in acelasi timp o expunere si o culoare a imaginii corecta.

Fotografia de studio. Este una din tehnicile folosite cele mai frecvent. Trebuie sa stapanesti in intregime lumina scenei folosindu-te de flashuri si de alte accesorii pentru a-ti lumina corect modelul.

Fotografia submarina. Trebuie sa fotografiezi fundurile submarine cu un echipament adecvat si expunand corect scena.

Tehnica tilt-shift. Aceasta tehnica iti va permite sa conferi un efect de macheta fotografiilor tale.

Tehnica light painting. Este o tehnica care iti permite sa obtii nsite rezultate destul de impresionante. Trebuie sa te folosesti de o expunere mai lunga intr-o scena sumbra, deplasand un obiect luminos pentru a crea un halo de lumina.

Focurile de artificii. Focurile de artificii cu magia lor minunata sunt o sursa de inspiratie ideala pentru domeniul fotografiei.

Fotografiile de noapte. Ai nevoie de cateva competente pentru a obtine o fotografie reusita deoarece lipsa luminii poate sa duca la niste poze destul de nereusite uneori.

Tehnica infrarosului. Iti permite sa obtii niste imagini destul de uimitoare care pun in valoare contrastele si culorile cu o putere iesita din comun.

Care este preferata ta?