Alegerea aparatului foto

Astazi exista trei tipuri de baza pentru aparatele foto digitale, toate potrivite pentru fotografierea exterioara. Acestea sunt :

  • Compacte
  • Modele de tip SLR, cu obiectiv fix (semiprofesioniste)
  • SLR-uri digitale

Fiecare are avantaje si dezavantaje, iar echipamentul potrivit de pinde in primul rand de felul in care doriti sa utilizati imaginile finale. Desi astazi exista anumite aparate foto compacte cu rezolutie de 14+ megapixeli (comparabile cu multe SLR-uri digitale), din cauza senzorilor lor relativ mici fata de un SLR digital, calitatea imaginii, mai ales in conditii de lumina slaba sau cu setare ISO mare, nu este suficient de buna pentru tipar. Astfel, daca doriti sa vindeti fotografiile in scop comercial, sau unei plaforme de vanzare imagini, un aparat foto compact nu ofera rezultate acceptabile. Insa, pentru un blog, pentru o arhiva personala, sau o galerie foto online, majoritatea aparatelor foto compacte au rezultate foarte bune.

Fata de SLR-urile digitale, modelele semiprofesioniste cu obiectiv fix sunt usoare si compacte, ceea ce reprezinta un mare avantaj, spre exemplu, intr-o calatorie. Modelele mai bune, mai ales cele cu senzori de dimensiuni mai mari, pot produce fotografii excelente, chiar pentru reviste sau carti.

SLR-urile digitale (DSLR) sunt mai voluminoase, accepta o varietate mai mare de obiective si produc imagini de o calitate superioara, in special cele cu senzori full-frame (35mm). Daca doriti sa va publicati fotografiile, sau trebuie sa faceti fotografii comerciale, atunci optiunea cea mai potrivita este un DSLR, alaturi de de obiective de calitate. Greutatea ramane o problema importanta daca va ganditi sa luati aparatul in calatoriile Dvs, astfel trebuie sa va ganditi inainte ce faceti cu fotografiile, si sa luati in considerare avantajele si dezavantajele fiecarui tip de aparat foto.