8 puncte de vedere originale pentru pozele tale

Punctul de vedere in domeniul fotografiei poate fi definit in felul urmator- pozitia din care aparatul de fotografiat va vedea scena. Punctul de vedere clasic consta in fotografierea subiectului de la inaltimea obisnuita a unui om, din fata si asezat la business writing services cativa metri distanta de el. Pentru acelasi subiect sau aceeasi poza exista insa o multitudine de puncte de vedere de care te poti folosi.

Fotografiind un lucru sub un unghi diferit, neasteptat poza ta va veni cu mai multa forta si impact decat daca este fotografiata dintr-un unghi obisnuit. Schimband punctul de vedere vei putea schimba si felul in care subiectul tau poate sa fie perceput.

Iata cateva puncte de vedere originale in fotografie pe care le poti incerca si tu.

Plonjeul. Consta in pozitionarea aparatului tau foto deasupra subiectului pe care iti doresti sa il fotografiezi. O metoda de fotografiere deci de sus in jos.  Aceasta tehnica insa are tendinta sa « zdrobeasca » subiectul. Un teren de baschet poate sa para innecat in mijlocul unei multimi. Dar prezenta spectatorilor in prim plan poate sa accentueze efectele acestui punct de vedere.

Contra – plonjeul. Dupa cum o arata si numele sau, este opusul plonjeului. De aceasta data, aparatul foto se poztioneaza dedesubtul subiectului pe care vrei sa il fotografiezi. Un portret clasic ar consta in fotografierea modelului de la inaltimea ochilor. O tehnica folosita mai ales in domeniul modei deoarece permite sublimarea modelului.

De la nivelul solului. Fotografierea de la nivelul solului reprezinta o alta varianta a contra-plonjeului. Aparatul foto poate sa fie pozitionat direct pe sol dar nu este orientat in sus.

Fotografierea de aproape. Fotografierea de aproape a subiectului iti va permite sa concentrezi privirea spectatorului asupra esentialului. In fotografia de portret, acest punct de vedere te va ajuta sa pui accentul pe ochii modelului.

Fotografierea de departe. O alta tehnica destul de interesanta. Se poate dovedi a fi un lucru destul de bun aceasta departare de subiect. Acest lucru iti permite si sa prezinti contextul inconjurand punctul de vedere. Vei putea repune subiectul in mediul sau dand o dimensiune suplimentara imaginii tale.

Fotografierea din cer. Fotografierea aeriana are ceva special –te ajuta sa descoperi unele peisaje sub un unghi diferit. Vei reusi sa fotografiezi cele mai frumoase peisaje prezentand un punct de vedere original, diferit care te deosebeste de ceilalti.

Fotografiaza spatele unor persoane. Toti fotografii au tendinta sa fotografieze doar fata subiectelor. Este un lucru instinctiv si intuitiv. Este insa interesant si sa te plimbi in jurul subiectului pentru a obtine o alta perspectiva. Fotografiind spatele unei persoane poti obtine o poza cu un puternic impact.

Portretul de profil. In aceeasi stare de spirit ca si punctul de vedere precedent, fotografiind persoanele din profil vei reusi sa obtii niste imagini extrem de puternice.

Care este punctul tau de vedere favorit? Nu ezita sa ne impartasesti din experienta si parerile tale, lasand un comentariu.