7 sfaturi pentru a face cele mai bune poze

 Cele mai frumoase poze tin cel mai adesea de cele mai mici detalii. Asa poti ajunge cel mai usor la un cliseu perfect. Iata cele mai simple 7 sfaturi sau trucuri pentru a obtine cele mai frumoase poze.

Fotografiaza ceea ce iubesti. Poate parea un lucru banal dar este un sfat esential. La inceputul activitatii tale cel mai bine ar fi sa te focalizezi pe ceea ce iti place si fa o multime de poze distrandu-te. Fotografiind ceea ce te pasioneaza vei reusi sa ajungi sa progresezi. Vei avea astfel cele mai bune idei, vei privi altfel lucrurile si vei fi mai sensibil cu privire la subiectul imaginii tale. Joaca-te si cu cunostintele tale pentru a obtine poze de calitate.

Gandeste bine inainte de a poza. Trebuie sa iti faci timp pentru a analiza subiectul pozei tale, sa observi decorul in care te afli. Cauta unele elemente forte pentru o eventuala fotografie. Trebuie sa te fortezi astfel sa ai un timp pentru reflexie inainte de fiecare poza.

Invata sa faci si un bilant de fiecare data. Este un element esential de stapanit atunci cand esti incepator. Trebuie pur si simplu sa incerci sa alegi ce element al imaginii tale vrei sa sublimezi, sa pui in valoare.

Triaza. Trebuie sa fii extrem de exigent cu tine si sa pastrezi numai cele mai bune poze. Este cea mai buna modalitate de a fi cat mai mandru de tine. Atunci cand le arati pozele apropiatilor vei avea mai multe sanse sa ii surprinzi daca le arati mai putine poze. Cateva poze de calitate valoreaza mai mult decat o mie de imagini fara sens sau prost alese.

vacutaApropie-te. In domeniul fotografiei trebuie sa acorzi o atentie deosebita si detaliilor. Nu ezita deci sa te deplasezi si sa te apropii la maximum pentru a obtine cele mai bune poze dar si cele mai originale.

Pentru a evita unele poze care sunt pline de detalii inutile in toate sensurile cel mai bine ar fi sa te focusezi asupra subiectului si sa eviti orice detaliu in plus care iti poate supraincarca pozele.

Devino un ninja si fii cat mai discret. Pentru a retranscrie cat mai bine atmosfera unui peisaj cel mai bine ar fi sa fii cat mai discret. Daca vrei sa obtii de exemplu cele mai bune poze de calatorie dintr-o piata de legume din Vietnam de exemplu fa-te mic de tot si asteapta momentul potrivit.

lamaiSimplitatea este un factor esential. In final, nu uita ca cea mai frumoasa poza este una minimalista, epurata. Trebuie sa te focalizezi asupra a doua elemente – lumina si culoarea. Sunt doua compozante esentiale ale pozei care vor face din niste bucati de lamaie puse la soare cea mai frumoasa poza.

Incearca sa aplici toate aceste sfaturi si spune-ne cat mai repede ce a iesit. Sau poate ca ai tu alte sfaturi mai bune de pus in aplicare.