6 trucuri pentru cele mai bune poze cu pasari

Acum ca anotimpul vara se apropie cu pasi repezi, poti profita de acest lucru pentru a incerca sa faci cele mai frumoase poze cu pasari colorate intr-o natura minunata. Cu putina rabdare si cateva mici trucuri de pus in aplicare vei face foarte repede niste poze excelente cu pasari. Iata cateva sfaturi pentru a te ajuta.

pasare

Fotografiaza cu destula lumina la indemana. Acest lucru te va ajuta sa ai o viteza de obturatie mai buna si mai rapida. Asta inseamna ca vei putea « ingheta » miscarile rapide ale unor pasari si sa iti maresti sansele de a obtine niste poze mai nete.

Ai grija si la lumina mult prea dura a unui soare la zenit. Diferentele vor fi mult mai importante intre umbre si zonele luminate.

Asteapta ca pasarile sa vina inspre tine. Si nu invers. Daca incerci sa te aproprii inspre o pasare, chiar si una foarte comuna, va fugi cu siguranta, deoarece are o vedere excelenta. Silueta ta umana caracteristica va fi sesizata inainte de a te apropia indeajuns. Trebuie sa te pui la adapost deci, cat mai ascuns, cel mai bine asezat si sa astepti ca pasarile sa vina inspre tine.

Alege cel mai potrivit loc pentru a poza pasarile. Trebuie sa stii doua lucruri atunci cand vine vorba despre locul in care trebuie sa pozezi. Cu siguranta ca ai nevoie de pasari deci trebuie sa iti alegi niste luminisuri, o padure, marginea unui lac sau alte locuri unde exista o densitate a pasarilor. In padure insa trebuie sa ai grija la lumina. Alege insa si un loc unde sa se poata aseza pasarile. Pe ce? Pe ramurile copacilor, pe flori, pe frunze, pe muschi, etc.

Foloseste un monopod sau un trepied. Daca trebuie sa stai nemiscat pentru mai mult timp, un trepied sau un monopod pot fi foarte utile. Cu un trepied, reflexul tau va fi mereu bine pozitionat.

Activeaza modul rafala si fa cat mai multe poze. Tine apasat butonul declansator pentru a face cat mai multe poze posibile. Pasarile se misca mereu, deci te vei putea asigura de faptul ca surpinde niste ipostaze sau atitudini ineresante si ca macar din 10 poze una sau doua sunt interesante.

Observa si invata comportamentul pasarilor. Este esential chiar daca va dura mai mult timp. Este esential deci. Trebuie sa iti faci timp sa observi cat mai mult pasarile. Daca vei sti mai multe lucruri despre comportamentul lor, vei reusi sa surprinzi unele atitudini in anumite situatii. Un exemplu concret – daca afli ca o anumita specie de pasare, sta mai ales intr-un anumit loc sau intr-o anumita pozitie trebuie sa profiti neaparat de acest lucru. Ai o multime de oportunitati superbe deci de care trebuie sa profiti.