6 greseli de evitat atunci cand pozezi norii

Un lucru este bine stiut. Mereu reusim sa invatam din greseli. Si invatam enorm de multe lucruri din ele. Iata care sunt deci 7 erori sau greseli de evitat atunci cand faci poze si ce poti invata din ele.

Greseala numarul 1- uiti sa verifici starea vremii. Ai mai mult ca sigur si o aplicatie pe mobil, dar ai uitat sa arunci un ochi la starea vremii…Dar daca ai fi stiut cum va fi starea vremii ai fi stiut la ce sa te astepti – la un timp mai gri, mai noros sau la un cer albastru, uni. Iar acum te trezesti ca ai un singur nor ridicol pe cer cu care nu prea ai ce sa faci. Caci o poza fara nori nu prea mai e poza cu nori.

Greseala numarul 2- faci pozele la amiaza, atunci cand soarele este la zenit. Este adevarat ca norii sunt frumosi in orice circumstante, dar pentru a beneficia de o lumina mai optima trebuie sa eviti sa faci poze atunci cand soarele la zenit.

Cel mai bine ar fi sa faci pozele la inceputul zilei sau la sfarsitul zilei. Intervalul orar ideal este cu 15/20 de minute inainte de apusul soarelui sau cu 15/20 de minute dupa apusul soarelui. Aceste plaje orare sunt numite in genereal « Golden hours » si
”Ora albastra”. Lumina are in aceste perioade o calitate de necontestat pentru cele mai frumoase poze.

Greseala numarul 3 – nu reusesti sa iti cadrezi asa cum trebuie pozele. Daca vrei sa obtii o poza cat mai frumoasa cu nori, va trebui sa pui accentul pe nori si sa pui foarte bine in valoare si cerul. Si asta in detrimentul pamantului.

Trebuie sa incerci sa mizezi totul pe partea care se afla deasupra orizontului. Si daca ai un obiectiv cu un unghi mai mare si mai bine.

Greseala numarul 4 – nu stii cum sa citesti cerul. Sa citesti cerul inseamna pur si simplu sa fii atent la tot si sa vezi in ce directie se deplaseaza norii pe cer. Incearca si sa surprinzi o curba sau o diagonala cu miscarea norilor. Imaginile tale vor deveni astfel mai dinamice si vei reusi sa obtii si o compozitie mai interesanta.

Greseala numarul 5- iti uiti trepiedul. Daca folosesti o viteza mai lenta pentru a obtine cele mai nete imagini, ai nevoie neaparata de un trepied. Pozele tale vor avea cea mai speciala atmosfera.

Greseala numarul 6- nu cunosti functia de corectare a expunerii. Vei reusi sa te joci cu expunerea si sa obtii o imagine putin supra sau mai sub-expusa. Este un lucru foarte bun pentru poze, deoarece norii si culorile din poze vor fi mai frumoase si nu vor avea un aspect mai spalacit.