5 trucuri pentru cele mai frumoase poze de interior

Fotografia de interior este o specialitate care iti va permite numai sa obtii noi competente fotografice ci si cele mai frumoase si interesante clisee. Iata cateva sfaturi pentru a reusi.

poze

Lumina este esentiala pentru cele mai frumoase clisee. Mai mult ca in orice alt loc, in interior, lumina este esentiala. Pentru a incepe, stinge toate luminile din incapere. In acest el vei veni cu mai multa profunzime si cu o varietate de culori pentru a obtine o scena mai intensa. Asigura-te ca nu ai unele reflexii nedorite de la ferestre sau de la oglinzi si decide daca mai ai nevoie de unele flashuri in plus.

Incearca sa te descurci cu lumina naturala cat mai mult cu putinta. Dar uneori este de ajuns sa adaugi o lumina suplimentara. Poti folosi niste flashuri mai mici sau stroboscopuri.

Lumina trebuie sa curga in mod natural in poza ta si sa ajute ochiul sa se dirijeze. Lumina trebuie sa fie intr-un fel transparenta, ca oamenii sa stie ca este acolo dar sa nu inteleaga cum ai reusit sa o folosesti atat de bine.

Flashul, prietenul tau. Flashul este un “must have” in cazul in care lumina este foarte slaba. Sau in cazul in care iti doresti sa gasesti un echilibru intre lumina zilei si lumina din interior. Vei obtine cu ajutorul lui o scena naturala.

Trebuie sa actioneze ca si o cutie mare cu lumina care sa proiecteze lumina in incapere. Atentie insa sa nu il folosesti pe peretii care sunt colorati in rosu, albastru sau violet.

Flashul, inamicul tau. Flashul este extrem de util dar se poate transforma si in cel mai urat cosmar al tau. Trebuie sa stii deci cum sa il folosesti.

Stilul este un element important pentru pozele tale. Este important si sa inlaturi orice element care ar putea supraincarca incaperea in care vrei sa faci poze. Trebuie sa suprimi tot ceea ce ar putea distrage atentia. Evita incaperile dezordonate, obiectele kitsch sau prea numeroase. Toate aceste elemente pot afecta poza finala.

Lasa interiorul sa spuna o poveste. Daca locul in care vrei sa pozezi este o veche cladire incearca sa o examinezi pentru a gasi detalii unice care sa te ajute sa obtii cele mai frumoase si cele mai interesante poze. Daca este o cladire mai moderna, chiar ultra moderna, dar si foarte eleganta, incearca sa pozezi acele detalii arhitecturale care sunt mai insolite sau lumina unica, o lumina care patrunde prin cele mai moderne ferestre.

Nu uita nici faptul ca obiectivele alese sunt si ele extrem de importante. Trebuie si sa incerci sa capturezi un moment unic, o emotie care iti va face poza sa fie unica.

Noroc si incearca sa te distrezi cat mai mult. Fiecare sedinta in care vrei sa faci poze reprezinta o noua provocare si o incercare de adaptare la noile spatii. Dar trebuie sa incerci sa capeti cat mai multa experienta, sa evoluezi cat mai mult si cat mai repede pentru a dobandi toate competentele necesare pentru acest tip de poze.