5 trucuri pentru a obtine niste poze cu flori reusite

 O data cu sosirea primverii natura renaste, se trezeste in mod progresiv din somnul sau hibernal. Arborii incep sa inmugureasca, primele flori incep sa infloreasca si pasarelele canta…

Ce ar fi sa profiti de pe acum de zilele frumoase de vara si sa incepi sa pozezi florile? Fie ca vorbim despre florile din gradina ta, din parc sau pur si simplu de niste flori salbatice, ai nenumarate subiecte care ti se deschid in fata ochilor. Deci ar trebui sa incepi sa profiti.

Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa faci cele mai superbe poze cu flori.

Ai grija la fundal. In mod paradoxal acesta este cel mai important element al unei poze cu flori. Poti sa fotografiezi cea mai frumoasa floare din lume si degeaba daca fundalul, planul din spate nu este deloc ingrijit. Acesta nu ar trebui sa fie prea incarcat ci sa fie mai degraba uni.

Ai grija si sa te folosesti de o profunzime a campului mai slaba. Culoarea fundalului este si ea extrem de importanta. Alegand un fond verde de exemplu te vei putea juca cu un contrast al culorilor intre subiect si fond. Floarea va fi astfel imediat pusa in valoare si fotografia va avea imediat mai mult impact.

Ai grija si la vant. Ai incercat pana cum sa fotografiezi florile intr-o zi cu vant? Cu siguranta ca pozele nu sunt cele mai reusite. Florile se misca si vei reusi cu greu sa obtii o poza frumoasa. Si daca nu dispui de o viteza de obturatie destul de rapida vei inregistra miscarile florii in loc sa o prinzi nemiscata.

Schimba-ti punctul de vedere. Punctul de vedere pe care il alegi poate sa aiba un impact destul de important asupra rezultatului final. Fotografiile pe care le faci de la inaltimea ta de om nu sunt foarte interesante. Oricine le poate vedea la fel. Daca vrei sa conferi mai multa forta compozitiei tale, pune-te la inaltimea florilor tale. Poti sa incerci si sa le fotografiezi de jos in sus. Florile vor parea imense si unghiul de vedere va fi mai spectaculos.

Alege o lumina cat mai buna. Lumina directa a soarelui nu este deloc buna pentru acest tip de poze. Scena este de cele mai multe ori prea cu contraste, umbrele sunt marcate, detaliile sau textutrile nu sunt uosr de observat…

Din aceste motive alege inceputul zilei sau sfarsitul atunci cand lumina nu este atat de dura. Te poti folosi si de un difuzor pentru a imblanzi lumina. Zilelele innorate sunt insa ideale pentru a poza florile. Lumina este mai blanda, mai dulce si este difuzata in mod natural de catre norii prezenti pe cer.

Umple cadrul. Cadrul pozei nu trebuie sa fie foarte larg deoarece subiectul se pierde in imagini. Iti poti lasa creativitatea sa vorbeasca si sa realizezi niste poze abstracte superbe concentrandu-te doar asupra detaliilor.

Ai incercat pana acum sa pozezi florile? Ce obstacole ain intampinat si cum ai reusit sa treci peste ele? Te asteptam cu un comentariu.