5 sfaturi simple pentru face cele mai bune poze de calatorie

Cum vara este sezonul calatoriilor si  a vacantelor toata lumea vrea sa vina cu cele mai frumoase amintiri stocate suub forma de poze. Iata cateva sfaturi pentru cele mai reusite poze.

Investeste intr-un material de calitate.

Daca vrei sa vii cu cele mai frumoase poze din vacanta sau din calatoriile pe care le faci, principalii factori de succes sunt urmatorii – tu, tu si un material de calitate. Trebuie sa spunem ca ochiul tau si creativitatea ta sunt niste atuuri de pret pentru a face cele mai frumoase poze, dar un material bun, de calitate va sti cum sa subimeze talentul tau artistic.

Lumina. Daca iti petreci zilele in exterior, trebuie sa profiti de primele raze de soare, dar si de apusurile de soare. Atunci cand soarele apune umbrele sunt lungi si lumina este blanda. In plina zi lumina este uneori mult prea puternica, prea alba si umbrele scurte nu vin cu mai mult relief pentru pozele tale.

Cadrul. Poate ca aceste sfaturi ti se vor parea a fi fara importanta, dar sunt extrem de eficiente.

–         regula treimii. Pe aparatul tau foto fa sa apara grilele cadrului – patru linii care divizeaza ecranul in noua zone si plaseaza elementul forte al pozei tale pe una din instersectiile acestei grile.

–         un prim plan. O fotografie cu un prim plan are mult mai mult relief. Poate sa fie vorba aici despre un decor, despre un element de vegetatie, etc.

–         repetitia- repereaza elementele care se repeta si care vin cu o perspectiva mai interesanta. Poate sa fie vorba aici despre o piata cu standurile cu mancare etalate, cele din magazine sau cele din piete sau chiar si o defilare.

–         tine cat mai ferm aparatul tau  mai ales atunci cand lumina este slaba. Te poti folosi si de un trepied portabil.

Nu te grabi si da-ti timp intre fiecare poze. Nu fa poze in modul rafala si spera ca macar una va fi frumoasa, va veni cu ceva special. Daca scena pe care vrei sa o fotografoezi iti permite, gandeste cat mai mult poza, studiaza de unde vine lumina, fa cat mai multe incercari la intervale de cateva minute, testeaza mai multe tipuri de compozitie, da zoom, dezoom…Fotografia trebuie sa ramana de fiecare data o placere creativa si nu un stoc de amintiri pe care sa il salvezi pe calculator si acolo sa ramana dupa ce te-ai intors din calatorie.

Practica si timpul. Ultimul sfat cu care venim este poate si cel mai important- nu exista decat o singura modalitate de a progresa cat mai repede- practica. Trebuie deci sa iti cunosti aparatul foto cat mai bine, sa testezi unele reglaje pe teren, sa te obisnuiesti cu principalele sale functii, sa faci poze atat ziua cat si seara, in miscare, peisaje, portrete,etc… Numai asa poti fi sigur ca vei obtine cele mai frumoase poze din calatorie.