5 sfaturi pentru cele mai frumoase poze

Un lucru este sigur. Toata lumea isi doreste sa faca cele mai frumoase poze care sa fie apreciate si laudate. In acest scop, ne-am gandit sa iti venim in ajutor cu cateva sfaturi si idei pentru ca fiecare din pozele tale sa fie un succes.

O lumina frumoasa va da cea mai frumoasa poza. Nu exista poze fara lumina si nu exista niste poze frumoase fara o lumina frumoasa. Deci trebuie sa tii cont mereu de faptul ca o lumina buna, frumoasa, este cea care te va ajuta sa faci cele mai frumoase poze. In exterior si cu o lumina naturala trebuie sa favorizezi pozele facute dimineata sau la sfarstiul zilei. Aceste momente vin intr-adevar cu o lumina extraordinara care va pune in valoare orice tip de subiect. Aici intra fie peisajele fie personajele. Profita deci de golden hours numaidecat.

Alege cel mai bun mod pentru punctul de vedere. Fie ca folosesti modul prioritate de viteza sau prioritate de diafragma sau chiar modul manual, este foarte important ca acesta sa fie adaptat stilului si subiectului pozelor tale.

Regula treimii si compozitia pozelor tale. Trebuie sa tii cont mereu cand faci o poza de un lucru. Trebuie sa dirijezi privirea spectatorului. Pentru asta, te va ajuta de fiecare data constructia pozelor.

Ai la dispozitie diferite tehnici care iti permit sa structurezi si sa vii cu mai mult interes pentru pozele tale.

Regula treimii este cea care te va ajuta sa ierarhizezi structura elementelor din poza ta. Vei veni in acelasi timp si cu o armonie pentru poze. Poti alege astfel sa domini subiectul privindu-l de undeva de sus sau sa il cadezi de jos, sa inclini orizontul, etc. Ai foarte multe posibilitati la indemana pentru a veni cu cel mai eficient si cel mai original stil pentru pozele tale.

Nu neglija fundalul pozelor tale. Cel mai adesea se intampla ca un subiect sa aiba cel mai nepotrivit fundal. Si acest lucru poate sa distruga poza.

Tine cont de urmatorul lucru – un fundal trebuie sa puna cel mai bine pozele tale in valoare, subiectul atat in ceea ce priveste luminozitatea sa, cat si culorile sau formele sale.

Trebuie sa stapanesti perfect functionarea aparatului tau foto. Pentru cele mai reusite poze, pentru a stapani la perfectie tehnicile fotografice este esential sa stii cum functioneaza aparatul tau foto. Dupa ce ai invatat totul despre aparatul tau vei constata cat de usor este sa obtii cele mai frumoase poze.