5 sfaturi pentru a fotografia culorile toamnei

Toamna care se apropie incet-incet este propice celor mai frumoase forografii. Natura se impodobeste cu cele mai frumoase culori, frunzele moarte acopera totul si esti tentat sa faci cele mai frumoase poze. Descopera de pe acum, care sunt cele mai bune sfaturi si trucuri pentru a putea profita din plin de acest anotimp si pentru a realiza cele mai frumoase poze care fac cinste acestuia.

frunza

Foloseste-te de Golden Hours. Lumina din momentele Golden Hours este cea mai buna pentru a face poze de toamna. Este o lumina in nuante calde care intareste culorile deja calde ale toamnei. Vei obtine niste culori foarte saturate si vei reda toata intensitatea acestor tonuri calde.

Poti face fotografii si cand este innorat afara. Si lumina difuza atunci cand este noros este foarte dulce si aproape omnidirectionala. Deci vei evita umbrele mult prea marcate atunci cand soarele bate din plin.

Acest timp vine si cu o ambianta romantica si cu niste culori pastelate ceea ce iti va permite sa retranscrii intreaga atmosfera umeda si usor racoroasa a toamnei.

Nu fotografia doar culorile toamnei. Nu uita de regulile de baza ale fotografiei care spun ca trebuie sa ai si un subiect forte. Nu trebuie sa fotografiezi doar paleta de culori a toamnei.

Fotografiile cu copaci toamna sunt foarte frumoase dar iti vei da seama destul de repede ca toate seamana intre ele. Si nu prezinta deci niciun interes mai particular. Trebuie sa intelegi deci ca nu culorile sunt subiectul tau. Si ca nu poti trece peste unele lucruri precum compozitia, alegerea subiectului, lumina, umbrele, contrastul, liniile de forta, ambianta, emotia, etc.

Da dovada de originalitate. Incearca sa te apropii. Rare sunt pozele cu o singura frunza sau doar cu o parte a frunzei. Pot fi foarte puternice si te ajuta sa fii si putin mai creativ. Foloseste-te de profunzimea campului, de o compozitie originala, etc

Te poti folosi si de apa. Reflexiile culorilor de toamna in apa pot fi foarte interesante si pot crea niste forme mai abstracte care vor veni cu mai mult impact pentru pozele tale.

Saturatia este aici regina. Pentru a pune in valoare culorile toamnei trebuie sa le saturezi. Un filtru polarizant poate fi extrem de util toamna deci poti abuza fara probleme de el.

Te poti folosi si de un stil de imagine personalizat pentru aparatul tau.

Toamna este cel mai bun anotimp pentru a obtine cele mai frumoase poze. Arborii se impodobesc in mod progresiv cu cele mai frumoase culori si ofera un spectacol grandios. Ar fi pacat deci sa nu profiti de toate aceste conditii pentru a face poze. Pe langa traditionalele poze de portret poti varia punctele de vedere si sa gasesti cele mai originale subiecte.

Nu uita ca toamna este cel mai potrivit anotimp pentru unele detalii din natura. Este si momentul recoltelor, care pot fi pozate si ele. Vei gasi cu siguranta cele mai interesante subiecte.