10 sfaturi pentru cele mai reusite poze cu pasari

In domeniul fotografiei, florile sunt cel mai usor de pozat. Acestea nu se misca, numai daca sunt suflate de vant, nici nu le vei speria daca te apropii prea tare de ele. Si daca nu esti satisfacut de unghiul primului tau punct de vedere, mai poti face inca multe alte poze, deoarece florile nu pleaca nicaieri.

Dar fotografiile cu pasari sunt o cu totul alta poveste. Pasarile sunt mereu in miscare, zboara, isi misca capul, aripile, sar, deci este destul de greu sa obtii cea mai buna fotografie.

Nu stii cum sa iti imbunataesti pozele cu pasari? Iti spunem noi in 10 sfaturi.

Trebuie sa te topesti in peisaj. Nu rezolvi nimic daca alergi dupa pasari la tine in gradina. Mai util ar fi sa instalezi un trepied, sa te asezi comod si sa astepti sa vina pasarile inspre tine. Orice tip de trepied iti permite sa ameliorezi calitatea pozelor tale. Dar cel mai bun este cel care iti permite sa iti ajustezi repede pozitia atunci cand se apropie o pasare.

Trebuie sa te trezesti cat mai devreme. Pasarile sunt cele mai active dimineata devreme si la sfarsitul dupa- amiezii. Cum lumina diminetii da in general cele mai bune poze, cel mai bine ar fi sa te trezesti cat mai devreme. Vei reusi astfel sa faci cele mai intime poze cu pasari.

Foloseste un teleobiectiv. Este putin probabil sa te apropii destul de tare de o pasare pentru a face pozele pe care le vrei. Un teleobiectiv este deci esential pentru niste poze de o calitate exceptionala.

Foloseste-te de modul prioritate de diafragma. Ai vazut pana acum niste poze superbe cu pasari in care subiectul este clar si fundalul blurat? Pentru astfel de poze, ai nevoie de modul prioritate de diafragma.

Schimba viteza de obturatie. In ceea ce priveste viteza de obturatie, ai mai multe de ales. Pentru a fixa miscarea pasarilor, foloseste o viteza de 1/500, pentru pasarile in zbor 1/1000 sau 1/1500.pasari

Trebuie sa profiti si de modul autofocus continuu. Si profesionistii se folosesc de el. Pentru ca subiectul fotografiat nu ramane nemiscat pentru foarte mult timp.

Regleaza aparatul in modul rafala. Vei reusi sa faci mai multe poze foarte repede deoarece pasarile sunt foarte rar imobile. Cu siguranta ca vei gasi o poza care sa iti raspund asteptarilor.

Trebuie sa te fixezi si asupra ochilor. Atunci cand faci portrete cu pasari, trebuie sa te fixezi asupra ochilor. In termeni de compozitie, profesionistii prefera mereu acest tip de poze.

Informeaza-te pentru a fotografia mai bine. Cu cat vei sti mai mult despre pasari, cu atat vei fi mai pregatit pentru cele mai superbe poze cu pasari.

Te poti antrena si cu pasarile care sunt obisnuite cu oamenii. Chiar daca nu ti se par a fi foarte interesante, sunt ideale pentru a te antrena. Te poti apropia deci de un porumbel fara ca acesta sa isi ia zborul. Sunt perfecte pentru a-ti aprofunda cunostintele despre fotografiile cu pasari.